Cum pictezi un tablou: sfaturi pentru incepatori

Cum pictezi un tablou: sfaturi pentru incepatori

Nu cred ca exista cineva care poate sa spuna ca nu ii plac deloc tablourille. Este atat de reconfortant sa privesti o imagine de vis. Si sa-ti imaginezi cum pictezi un tablou cu mana ta.

Cum pictezi un tablou. Pare destul de simplu, dar si aici, ca in orice alta activitate, trebuie sa tinem cont de anumite reguli si scheme, de linii, culori, puncte, forme, imagini.

Am privit intr-o zi o prietena care picta si am intrebat-o: " Cum pictezi un tablou"? A zambit si in urmatorul moment a inceput sa-mi explice tot ce doream sa stiu. Mi-a explicat ce inseamna pictura pentru ea. Dorinta de a prinde un colt de natura sau un personaj pe o bucata de panza si dorinta de a aduce totul la perfectiune. Este placerea de a vedea cum acea bucata de panza prinde viata in mainile tale. Un prim pas pentru a realiza un tablou este schita, o imbinare intre linii, puncte si cercuri. Vom delimita zona orizontului de restului tabloului, si cu ajutorul liniilor vom schita ceea ce dorim sa surprindem: pomi, case, drumuri. Acestea te ajuta sa delimitezi zonele de culoare. Schita o putem realiza cu ajutorul creionului sau direct cu pensula. Un aspect foarte important in realizarea unui tablou este alegerea pensulei. Pensulele sunt de mai multe tipuri: sintetice, din par de porc, din par de capra sau zibelina. Indicate sunt cele din par de zibelina sau capra deoarece termenul de utilizare este mai lung. In ceea ce priveste culoarea, aici se tine cont de contrast si gasim sapte categorii de contraste: contrastul rece - cald (culorile calde apropie, culorile reci indeparteaza, culorile calde sunt partea luminata, culorile reci partea umbrita) , contrastul culorilor in sine, contrastul complementarelor (rosu-verde, albastru-oranj, galben-violet) , contrastul clar-obscur, contrastul simultan, contrastul de calitate si contrastul de cantitate. In pictura, avem culori de baza si culori secundare. Culorile de baza sunt: rosu, galben, albastru. Culorile secundare sunt culorile obtinute din combinarea altor culori. Din rosu si galben obtinem portocaliu (oranj) , din rosu si albastru obtinem violet, din galben si albastru obtinem verde. In pictura, tehnicile sunt legate de pigmentii care sunt fixati pe panza. Exista picturi in acuarele, uleiuri, acrilice, tempera, tus, cerneala, pastel. Inainte de a incepe sa pictam, trebuie sa pregatim panza. Panza se intinde bine pe sasiu si se prinde cu pioneze. Se pregateste un amestec de clei de oase, praf alb de zinc, ulei de in si apa, se pun la foc si se fierb pana se topeste cleiul. Cu amestecul cald, se dau doua straturi pe fata si unul pe spate.

Despre subiectul nostru: "Cum pictezi un tablou" putem spune foarte multe. Este un subiect atat de vast, incat nu-l putem cuprinde in cateva randuri. Pe masura ce patrundem in aceasta lume, vedem ca avem tot mai multe de invatat.

Veți avea nevoie de:
  • Cum pictezi un tablou
#1

Cum pictezi un tablou

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci un buchet de nunta: alegem florile

Imi place subiectul acesta " Cum sa faci un buchet de nunta", deoarece putem discuta de ceva proaspat, delicat si colorat. Pentru ca discutam despre flori si diversele combinatii pe care le putem alege.

Cum sa faci incaltaminte: tricotam cu andrele!