Cum coasem draperii: instructiuni pas cu pas

Cum coasem draperii: instructiuni pas cu pas

Geamuri curate, luminoase, frumos imbracate si care ajuta la crearea acelei senzatii de confort, de "acasa" este ceea ce ne dorim cu totii. Uneori gasim draperiile perfecte, alteori nu, si atunci vrem sa stim cum sa coasem draperii.

O singura culoare sau multicolore, tafta, bumbac, plus, dintr-o bucata sau mai multe, brodate sau nu, draperiile pot avea diverse texturi, pot fi sobre sau vesele, important este sa ne fie pe plac.

Uneori putem gasi in magazinele de decoratiuni draperiile perfecte, insa de multe ori ne dorim ceva special, ceva unicat, personalizat si daca este facut si de mainile noastre, draperiile sunt cu atat mai speciale. Asadar,

cum coasem draperii: instructiuni pas cu pas

! Pasul 1. Masuram exact inaltimea si latimea peretelui cu geamul;

Pasul 2. Stabilim daca vrem ca draperia sa fie dintr-o bucata sau doua;

Pasul 3. Mergem in mercerii si alte magazine d materiale pentru a ne alege tesatura dorita. Tinem cont de faptul ca lungimea draperiei trebuie sa fie cu aprozimativ 3-5 metri mai mare decat lungimea peretelui cu geamul sau cu 2-3 metri daca galeria este exact de lungimea geamului pentru a putea fi usor fronsata. In ceea ce priveste inaltimea, de regula este standard 2,5 metri;

Pasul 4. Daca galeria este de tip bara, ne vor mai fi necesare cateva cateva fasii de material pentru a prinde draperia pe galerie. In cazul in care galeria este tip sina vor fi necesare rejansa si inele speciale;

Pasul 5. Se va face tiv la bucata / bucatile de matrial.

Pasul 6. Se coase rejansa de marginea superioara a materialului / Fasiile de material se tivesc si se cos de partea superioara a draperiei la o distanta de 10-15 cm distanta una de alta, ca niste urechi, avand grija ca prima si ultima fasie sa fie cusute exact la capetele materialului.

O alta propunere de draperie, din capitolul cum coasem draperii, mult mai interesanta, dar ceva mai migaloasa va avea si un rezultat mult mai spectaculos. Daca avem prin casa diverse materiale pe care nu le mai folosim de genul: tricouri, alte draperii, cuverturi subtiri, pantaloni, etc. Din aceste materiale se vor taia patrate sau dreptunghiuri de diverse dimensiuni si tivite pe margini. Aceste bucati le vom coase intre ele pentru a forma o bucata mare de material ce va respecta dimensiunile necesare draperiei si vom atasa rejansa si anourile / fasiile de material.

Fie ca vom face o draperie mai simplu de realizzat ca primul model propus, fie ca vom avea o draperie 100% hand-made, persoanlizata si unicat dar cu ceva mai multa munca, alegerea ne apartine acum ca stim cum sa coasem draperii.

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Cum sa faci o pcutie din carton pentru maruntisuri ?

Cu totii avem prin toate colturile diverse maruntisuri de care ne tot lovim si ne tot promitem ca o sa le gasim un loc unde sa stea toate asezate, ordonate, dar unde? Ei bine, intr-o cutie de maruntisuri!

Cum sa faci bratari din piele: idei creative