Cum sa dansezi vals: sfaturi pentru incepatori

Cum sa dansezi vals: sfaturi pentru incepatori

Valsul este considerat regele dansurilor de societate. Este dansat la baluri, la petreceri, este integrat in ramura de dans sportiv. Si daca vrei sa-ti impresionezi prietenii, este bine sa inveti cum sa dansezi vals.

Cum sa dansezi vals. Imagineaza-ti sa plutesti pe o melodie foarte frumoasa si sa simti, parca, parfumul salilor in care odinioara se dadeau baluri grandioase. Si sa vezi femeile in rochiile lor magnifice.

Valsul este un dans extrem de elegant, lin si gratios. Este pur si simplu unul dintre cele mai spectaculoase dansuri de societate si combina deplasarea pe orizontala cu miscari pe verticala. Pentru a intelege mai bine cum sa dansezi vals, trebuie sa tii cont de anumite aspecte. Sa ai grija la pozitia corpului, a bratelor si sa nu fii crispat. Cu cat esti mai relaxat, cu atat vei reusi sa ai un dans mai spectaculos. Pasii nu sunt greu de executat, dar trebuie pastrat un anumit ritm. La primul pas, baiatul duce piciorul drept in fata, iar fata paseste cu piciorul stang in spate. Deplasarea este mare si urmeaza miscarea in lateral. Baiatul paseste cu stangul in lateral, iar fata cu dreptul in fata. Pasii se executa pe varful picioarelor. Dupa ce s-a facut si pasul in lateral, apropiati picioarele lipind calcaiele de pamant si indoind genunchii. Apoi pasii se repeta. Corpul se va misca la stanga sau la dreapta pentru a conferi dansului gratia necesara. In zilele noastre deschiderea sesiunii de dans la o nunta incepe cu valsul mirilor. Melodiile se aleg in functie de personalitatea cuplului. Valsul mirilor este un moment foarte important si tinerii incep pregatirea ca cateva luni inainte. Dar si aici exista cateva reguli: melodia aleasa trebuie sa se potriveasca cu tema nuntii, se alege coregrafia in functie de tinuta mirilor, pentru a le oferi libertate de miscare; cel putin cu doua luni inainte este bine sa urmeze cursuri de dans cu un coregraf care ii poate ajuta. Dansul trebuie sa exprime personalitatea mirilor si sa evidentieze dragostea dintre ei. Melodiile se vor alege si in functie de tipul de cuplu: cuplul romantic, cuplul traditionalist, cuplul modern, cuplul nonconformist, cuplul jucaus. Dar, indiferent unde se danseaza, valsul ramane unul dintre cele mai frumoase dansuri si ne duce cu gandul l vremuri indepartate si la acele maiestoase sali de bal.

Cum sa dansezi vals. Viata insasi este un vals pe care trebuie sa stim sa il dansam, sa potrivim pasii, sa potrivim partenerul si sa avem acea eleganta si gratie pe tot parcursul ei. Pentru ca cel mai minunat lucru este sa il poti dansa.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa dansezi vals
#1

cum sa dansezi vals

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Odihna

Cei mai faimosi

Din păcate, în această secțiune, nu există articole