Cum se obtine viza pentru America: pasii de urmat

Cum se obtine viza pentru America: pasii de urmat

Visul American, a fost şi încă este un subiect de interes pentru mulţi cetăţeni din România şi nu numai. Interesul de a vizita această ţară este tot mai crescut pentru multe familii din ţara noastră.

În următorul articol vom afla pe îndelete cum se obţine viza pentru America mult visată de mulţi români care speră că odată ajunşi acolo vor putea vedea o altă lume şi vor putea experimenta lucruri unice.

Dacă suntem interesaţi cum se obţine viza pentru America cu siguranţă trebuie să parcurgem articolul de mai jos care va lămuri cu siguranţă multe aspecte esenţiale. Cetățenii români au dreptul să aplice pentru două tipuri de vize, în funcție de interesele lor: vize de imigrare și vize de non-imigrare. În articolul prezentat accentul este pus pe cea de-a doua categorie, mai precis pe viza turistică și de afaceri. Primul pas care trebuie făcut este să pregătiți toate documentele necesare obținerii vizei. Acestea sunt: paşaport valabil pentru cel puțin 6 luni de la data aplicării; chitanţa în original care confirmă achitarea taxei de solicitare a vizei; o fotografie color care să nu fie mai veche de 6 luni; formularul DS-160 care se completează online unde veţi completa toate detaliile călătoriei; adeverinţă de la locul de muncă actual; dovezi de susţinere financiară; scopul călătoriei trebuind dovedit printr-un document scris fiind de preferat o scrisoare de invitație de la un rezident al Statelor Unite sau o invitație oficială pentru un eveniment sau o conferință; abilitatea de a plăti toate costurile călătoriei. Rolul acestor documente este de a demonstra ofițerului consular că nu aveți planuri de a emigra în Statele Unite ale Americii. Prin urmare, trebuie să demonstrați că scopul călătoriei este fie în interes de afaceri, fie turistic sau medical și că nu intenționați să rămâneți în S. U. A. definitiv. După întocmirea documentaţiei trebuie să vă faceţi o programare pentru interviu care se poate realiza online sau prin intermediul call-ceter-ului de la ambasadă. Odată ajunşi la sediul ambasadei vom primi da la intrare bonuri de ordine pe baza cărora ne vom prezenta la ghișeele la care suntem nominalizați. La primul ghișeu ni se va verifica pașaportul, confirmarea formularului DS-160 și chitanța în original confirmând plata taxei. La cel de-al doilea ghișeu ni se vor lua amprentele digitale. În cele din urmă ajungem și la momentul interviului cu un ofițer consular, interviu care de regulă durează câteva minute în care vom răspunde la câteva întrebări generale. Răspunsul se va comunica pe loc.

După parcurgerea acestui articol cu siguranţă am aflat cum se obţine viza pentru America în interes de afaceri sau pentru scopuri turistice. Drum bun şi nu uitaţi că trebuie să vă mai şi întoarceţi!

Veți avea nevoie de:
  • Cum se obtine viza pentru America
#1

Cum se obtine viza pentru America

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Lege

Cei mai faimosi

Cum sa faci o plangere corect?

Este imperios necesar în zilele noastre ca orice cetățean care se respectă să aibă cunoștințe generale pentru a întocmi o plângere împotriva unor fapte care afectează în mod negativ un trai armonios în societate.

Cum faci rost de un avocet din partea statului?