Cum sa ob? ii o licen? a pentru un produs sau serviciu?

Cum sa ob? ii o licen? a pentru un produs sau serviciu?

Indiferent daca esti persoana fizica sau juridica , nu poti efectua legal activitati de productie sau prestari de servicii , fara sa ai licenta emisa de catre directia generala judeteana abilitata pentru domeniul in care activezi.

In continuare vom afla detaliile despre cum sa obtii o licenta pentru un produs sau serviciu , astfel incat activitatatile tale sa respecte din toate punctele de vedere legislatia in vigoare.

Exista persoane autorizate sau firme specializate ce iti pot obtine licenta dorita dar numai contra cost (preturile cerute sunt destul de consistente) asa ca daca doresti sa faci o economie in plus , trebuie sa stii cum sa obtii o licenta singur. Pentru asta nu trebuie decat sa depui o cerere de eliberare a licentei la directia generala a respectivului domeniu din judetul de care apartii. Aceasta cerere va fi completata pe un formular tip ce il vei gasi la directia abilitata si va fi insotita obligatoriu de urmatoarele documente : statutul societatii comerciale sau autorizatia eliberata pentru persoane fizice autorizate sau asociatii familiale certificatul de inmatricukare al societatii certificatul de inregistrare fiscala al societatii , asociatiei familiale sau persoanei autorizate autorizatia sanitara de functionare a societatii autorizatia sanitara veterinara de functionare a societatii (daca e cazul) fisa unitatii pentru care se solicita licenta fisa laboratorului uzinal (daca e cazul) specificatiile tehnice sau standardul de firma ce trebuie sa cuprinda specificatiile de calitate ale fiecarui produs (pentru productie) instructiunile tehnologice si schema fiecarui produs (trebuie sa cuprinda suma fazelor fluxului tehnologic , de la receptia materiilor prime pana la depozitarea produsului finit) fisa privind pregatirea de specialitate a personalului (in care se va mentiona pregatirea profesionala atestata a personalului de conducere , calificarea atestata a personalului de laborator si pregatirea profesionala specifica a personalului de executie) . N-ai cum sa obtii o licenta , cererea ta fiind respinsa daca nu vei avea in intregime documentatia sus-mentionata. Cererea , dupa ce va fi completata cu datele necesare va fi depusa la directia generala judeteana abilitata domeniului respectiv , imediat dupa verificarea documentelor vor veni la fata locului (la unitatea unde s-a solicitat licenta) niste reprezentanti imputerniciti ce vor verifica daca datele din documentatie corespund faptic cu realitatea.

Modul cum sa obtii o licenta singur presupune multa alergatura , pierdere de timp dar in final , cand reprezentantii directiilor judetene iti dau avizul favorabil vei fi satisfacut iar economia facuta chiar a meritat efortul depus.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa obtii o licenta
#1

cum sa obtii o licenta

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Lege

Cei mai faimosi

Cum faci rost de un avocet din partea statului?

Cum faci rost de un avocat, o dilema sau un avantaj. Vom reusi sa castigam o cauza dreapta, cu ajutorul unui avocat necunoscut noua sau chiar incepator in meserie? Poate fi un noroc, care ni-l putem face singuri.

Cum sa emigrezi in Australia: ordinea actiunilor?