Cum sa emigrezi in Australia: ordinea actiunilor?

Cum sa emigrezi in Australia: ordinea actiunilor?

Cu siguranta ca fiecare dintre noi s-a gandit cel putin o data cum ar fi sa plece din tara. Daca dorim un job mai bine platit sau un loc pentru educarea copiilor in cele mai bune conditii, emigrarea in Australia pare cea mai potrivita solutie!

Emigrarea in Australiaeste un fenomen mai vechi aparut si de aceea aceasta tara utilizeaza un sistem bine pus la punct pentru realizarea mutarii rapide si fara dificultati. Dar sa aflamcum sa emigram in Australia!

In primul rand avem nevoie de motivatie, curaj si un plan bine prestabilit. Este inutil sa emigram in Australia doar de dragul de a emigra pentru ca riscam sa intram in dificultati foarte mari. Apoi, trebuie sa indeplinim o serie de conditii solicitate de catre statul australian. Varsta trebuie sa fie sub 50 de ani si sa avem o meserie sau o calificare din lista cu meserii si ocupatii aferente acestei tari. De retinut, voluntariatul nu se considera meserie! Totodata, trebuie sa vorbim bine limba engleza, preferabil sa detinem si un certificat de competente in acest sens si sa trecem cu brio testul IELTS sau TOEFL. Aceste teste se pot sustine doar in cateva dintre marile orase ale tarii noastre: Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi.

Bineinteles, avem nevoie de viza si de o suma maricica de bani pregatita pentru transport si acomodare. Trebuie sa avem la noi toate actele personale: certificat de nastere/casatorie, buletin si pasaport valabil, CV, diplome, certificate sau atestate cu care sa facem dovada studiilor si de ce nu, actele medicale. Viza de lucru se obtine daca reusim sa facem rost de un job inainte de plecare. Asadar trebuie sa aplicam online (si nu numai) pentru cat mai multe joburi in speranta ca vom fi acceptati intr-un final. Pentru tinerii interesati exista si varianta vizei de student!

Pentru emigrarea in Australia este necesar sa realizam pe un site dedicat o autoevaluare si sa acumulam un punctaj cat mai mare. Odata trecut si acest test putem depune dosarul de emigrare, numit EOI. Timpul maxim de asteptare pentru acceptarea EOI este de doi ani. In cazul in care primim o invitatie de acceptare a dosarului, avem 60 de zile la dispozitie pentru a trimite toate documentele si dovezile necesare solicitate ulterior. Daca totul este in regula facem vizita medicala, depunem cazierul personal si putem cauta bilete de avion!

Pe scurt, cam asta e tot ce trebuie facut. Nu mai ramane decat sa ne luam inima-n dinti, sa ne incarcam cu energie si optimism la maxim, sa vindem tot ce mai avem prin tara si sa emigram in Australia!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa emigrezi in Australia
#1

Cum sa emigrezi in Australia

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Lege

Cei mai faimosi

Cum sa ob? ii o licen? a pentru un produs sau serviciu?

Indiferent daca esti persoana fizica sau juridica , nu poti efectua legal activitati de productie sau prestari de servicii , fara sa ai licenta emisa de catre directia generala judeteana abilitata pentru domeniul in care activezi.

Cum sa emigrezi in Canada pentru totdeauna?