Cum faci rost de un avocet din partea statului?

Cum faci rost de un avocet din partea statului?

Cum faci rost de un avocat, o dilema sau un avantaj. Vom reusi sa castigam o cauza dreapta, cu ajutorul unui avocat necunoscut noua sau chiar incepator in meserie? Poate fi un noroc, care ni-l putem face singuri.

In lupta pentru a ne apara sau a obtine ceva ce ni se cuvine, un avocat din oficiu poate fi o solutie castigatoare. Cum faci rost de un avocat care este platit de stat dar lucreaza pentru tine?

Avocatul din oficiu, o fata morgana sau un inger pazitor.

Cum faci rost de un avocat, ne putem interesa la Barou.

Un avocat din oficiu se acorda in primul rand in anumite conditii care trebuiesc indeplinite, respectiv: clientul sa nu aiba proprietati si venituri peste suma de 500 lei pe cap de familie. O alta cerinta expresa este, sa nu fi avut asistenta juridica de la alt avocat din oficiu in ultimele 12 luni.

De serviciile unui astfel de avocat veti putea beneficia, daca inaintati o cerere Decanului Baroului, pentru a solicita asistenta juridica gratuita. Decanul va analiza cererea, urmand sa va raspunda in termenul de 15 zile, afirmativ sau negativ. In sprijinul solicitarii trebuie sa prezentati intr-un dosar situatia materiala familiala si cazul dumneavoastra, pentru a se lua decizia cea mai buna, in ceea ce va priveste.

O data facuta repartitia, nu veti mai avea ocazia sa solicitati alt avocat, pierzand acest drept daca renuntati la cel care a fost desemnat sa va rezolve cazul dumneavoastra.

Faptul ca acest avocat este din oficiu, nu inseamna ca nu poate castiga un proces, doar pentru ca nu primeste bani de la dumneavoastra. Trebuie tinuta legatura permanent cu el, puse tot felul de intrebari si trebuie sa vorbim cu el, la fel ca si cu unul platit de noi.

Daca nu colaboram si nu ii furnizam amanunte si date care sa il ajute sa-si construiasca structura cazului, sa isi formuleze pledoariile, sa poata chema martorii necesari sustinerii cauzei, nu putem avea pretentia, ca nu a facut totul ca sa ne ajute sa castigam procesul.

Este bine ca si noi sa ne interesam despre orice ar putea fi favorabil pe parcursul procesului, sa propunem orice consideram ca este folositor si sa ne sfatuim cu avocatul, pentru cazurile cand suntem chemati la bara pentru a fi interogati sau sa ne mentinem declaratiile facute pana in acel moment, la cererea celuilalt avocat, a procurorului sau judecatorului.

Cand se da sentinta definitiva si irevocabila, ne dam seama ca, modul cum faci rost de un avocat, este mult mai usor decat ce urmeaza.

Un proces poate fi castigat sau nu in primul rand datorita noua. Cum faci rost de un avocat, nu este greu daca ne incadram in criteriile obligatorii legale, mai greu este sa avem incredere in noi si in ceea ce facem, ca sa castigam un proces.

Veți avea nevoie de:
  • Cum faci rost de un avocat
#1

Cum faci rost de un avocat

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Lege

Cei mai faimosi

Cum se obtine viza pentru America: pasii de urmat

Visul American, a fost şi încă este un subiect de interes pentru mulţi cetăţeni din România şi nu numai. Interesul de a vizita această ţară este tot mai crescut pentru multe familii din ţara noastră.

Cum sa ob? ii o licen? a pentru un produs sau serviciu?