Sfaturi pentru reparatii: Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala?

Sfaturi pentru reparatii: Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala?

Simbol al perenitatii , element de baza al marilor constructii antice (piramidele egiptene , templele incase , mayase sau castelele medievale) , piatra naturala este singura materie de pe Terra ce a reusit sa invinga timpul.

Prin multitudinea posibilitatilor de imbinare a culorilor si creare a unor decoruri antice , clasice sau chiar futuriste , n-ai cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala fara ca rezultatul sa nu fie unul spectaculos.

Principalele criterii dupa care se executa orice amenajare interioara sau exterioara sunt impactul vizual etalat si particularitatile atmosferei create. Stiinta modului cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala , astfel incat orice privitor sa ramana uimit si plin de admiratie este realizarea operatiunii de placare , prin care imaginatia ta poate fi materializata. In afara stilului unic , piatra naturala corect extrasa , prelucrata si placata dureaza mai mult decat orice material. Placarea cu piatra naturala va necesita parcurgea urmatorilor pasi : masuram suprafata peretelui pentru a stabili daca dispunem de suficienta piatra pentru finalizarea lucrarii verificam gradul de inclinatie al peretelui cu ajutorul unui poloboc curatam bine cu o perie aspra suportul ce urmeaza placat , pentru maximizarea capacitatii de aderenta a adezivului umezim suportul cu o amorsa speciala (cu ajutorul unei bidinele) pregatim adezivul conform instructiunilor (se va utiliza numai adeziv special destinat pietrei naturale) dupa 5 minute de la mixare putem aplica adezivul cu ajutorul unei gletiere zimtate din inox , pentru indreptarea suportului (daca nu e perfect drept) incarcam mai mult material pe portiunile unde se impune curatam bine piatra naturala ce vrem sa o placam si ii aplicam pe intreaga parte inferioara un strat de adeziv de 4-6 mm fixam piatra pe suport printr-o miscare sigura , putin vibranta a mainii (pentru pozitionarea corecta putem folosi un ciocan din cauciuc) si o tinem cateva secunde pana cand adezivul se intareste atat cat sa nu cada piatra , continuand pana la finalizarea suportului. Un sfat despre cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala in mod corect ar fi sa incepi placarea pietrei dinspre colturile exterioare sau deschideri (usi , ferestre) . De asemenea trebuie avut grija ca la placarile exterioare sa utilizam un adeziv elasic , rezistent la inghet iar suportul exterior proaspat placat va trebui ferit de ploaie pana la uscarea adezivului. Surplusul de adeziv il vom curata din aproape in aproape cu ajutorul unei carpe umede , optional vom putea lacui piatra cu lac special pentru piatra.

Orice suprafata decorata cu piatra naturala are o identitate vizuala unica in timp ce energia telurica a acesteia are efecte benefice asupra sanatatii , iata doua motive pentru alegerea pietrei naturale ca si material de decor.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala
#1

Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa pui parchet de bambus in mod corect ?

Parchetul din bambus are un aspect inconfundabil datorita unei texturi unice , pentru orice podea el este alegerea perfecta deoarece fibra de bambus suporta tensiuni mai mari decat otelul si are o rezistenta superioara la umezeala.

Cum sa montezi faianta si de ce ai nevoie pentru asta ?