Oricine se pricepe cum sa montezi o soba de teracota !

Oricine se pricepe cum sa montezi o soba de teracota !

Cum sa montezi o soba de teracota, pentru un incepator poate fi o proba a curajului, pentru ca nu oricine are o pricepere nativa, poate avem un talent ascuns dar inca nu l-am descoperit.

In orice zona a tarii intr-o locuinta avem nevoie de incalzire, dar bineanteles trebuie sa alegem cu ce, in functie de buget de exemplu o soba. Cum sa montezi o soba de teracota presupune un bagaj de cunostinte care trebuie cautat.

Ieftina si buna, mai ales daca incerci sa o mai faci si singur

. Despre ce este vorba, despre soba de teracota bineanteles. Cum sa montezi o soba de teracota? Consultand literatura de specialitate si informatiile de pe internet, facem calculele si ne apucam de treaba. In primul rand trebuie sa vedem cum o amplasam si ce fel de combustibil putem folosi. Ne putem gandi daca sa o amplasam in asa fel incat sa deserveasca 2 camere sau o camera si baia ori un hol. Acest lucru depinde de planul casei si de cum este structura de rezistenta, daca peretii sunt portanti, intre camere sau cu alta incapere pe care vrem sa le cuplam. Pentru combustibil luam prima data in calcul daca in zona avem conducte de gaze la care sa ne racordam, in cazul acesta trebuie facute calculele consumurilor pentru gaze si alti combustibili solizi, precum lemnul de padure, peletii si brichetele din diverse materiale. In functie de costuri, ne hotaram care este mai rentabil pentru ca de acest lucru depinde constructia sobei. Pentru cea pe gaze partea constructia este putin mai simpla, pentru ca nu este nevoie ca la cele pe lemne, de compartimentul pentru cenusa, in schimb trebuie facuta instalatia de ardere si a tevilor de alimentare, pentru care trebuie sa aducem obligatoriu un specialist, daca noi nu avem o astfel de meserie. Baza sobei trebuie sa fie o platforma de ciment, pe care se cladesc peretii din caramida de samota la interior si teracota la exterior. Trebuie avuta mare atentie la constructia cosului de fum si la amplasarea usilor de vizita pentru aprinderea focului si de circulare a aerului care ajuta intretinearea arderii. Orice neatentie si greseala ne poate costa chiar viata. Cum sa montezi o soba de teracota, la prima vedere nu este foarte greu, dar tinand cont de toate amanuntele si pericolele care ne pandesc, daca nu tinem cont de ceea ce trebuie intr-o astfel de constructie, putem spune ca nu este ceva la indemana oricui, trebuie sa ne mai si pricepem.

Cum sa montezi o soba de teracota, totusi nu este ceva de speriat, cu putin ajutor , completat cu multa atentie si fara nici un rabat de la ceea ce trebuie facut, vom avea satisfactia lucrului facut de mana noastra.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa montezi o soba de teracota
#1

Cum sa montezi o soba de teracota

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa masori cu etrierul : sfaturi utile

Cum se construieste o casa, stii totul despre structura de rezistenta? Cum sa masori distanta dintre etrieri, o intrebare care se poate transforma in cum se pun etrierii in mod corect.

Cum sa construiesti o casa din lemn: sfaturi pentru constructori