Cum se pun pietrele de pavaj: instruc? iuni complete

Cum se pun pietrele de pavaj: instruc? iuni complete

Indiferent dacă plănuiţi să instalaţi cărămidă, pavele din beton sau piatra următorii paşi de instalare ar trebui să vă fie de ajutor. Chiar dacă aveţi de gând să apelaţi la profesionişti tot este o idee bună să fiţi informaţi.

Cu siguranţă dacă doriţi să ştiţi cum se pun pietrele de pavaj trebuie să citiţi prezentul articol care va aduce lămuriri clare cu privire la activitatea pe care doriţi să o desfăşuraţi.

Pentru a avea rezultate bune în incercarea sa aflam cum se pun pietrele de pavaj trebuie să fiţi conştienţi că trebuie să urmaţi următoarele etape esenţiale.

În primul rând trebuie să vă faceţi un plan al zonei în care vreţi să puneţi pavaj. Mai apoi puteţi începe construcţia planului. Folosind un furtun sau scănduri din lemn, formaţi conturul zonei care va fii pavată. Apoi, marcaţi cu şprai sau vopsea schiţa, de aproximativ opt centimetri în afara acestui contur. De asemenea, nu uitaţi să luaţi în considere că zona are nevoie de pantă, în aşa fel încât apa să se poate scurge de pe pavele pentru a preveni deterioarea pavelelor pe termen lung. Mai apoi măsuraţi lăţimea şi lungimea zonei care urmează să fie pavate. Apoi, înmulţiţi lăţimea şi lungimea şi rezultatul va vă oferi o idee despre suprafaţa care urmează să fie pavate în metri pătraţi, aspect extrem de important la achiziţionarea materialelor. Un aspect foarte important este faptul că va trebui să adăugaţi întotdeauna 5% la această cifră, acest lucru va acoperi pavele care vor fi tăiate pentru a se potrivi la zonele curbate sau alte pierderi. Dacă credeţi ca zona ce urmează a fi pavată este în mare parte neregulată adăugaţi 10%.

Mai apoi urmează excavarea. În momentul când faceţi săpaturile pentru instalarea pavajului trebuie sa ţineţi cont de adâncimea săpăturii în funcţie de înaltimea pavelelor alese, dar trebuie să aveţi grijă şi la realizarea pantei pentru drenarea apei. Odată cu terminarea excavaţiei urmează aşezarea materialului pentru bază. Materialul de bază constă de obicei din pietre zdrobite, cum ar fi calcarul sau pietriş. Piatra sparta ar trebui să aibă diferite dimensiuni şi margini ascuţite. Acest lucru este important pentru compactarea materialului de bază, marginile ascuţite şi variaţia dimensiunii fac compactare mai uşoară. De asemenea, este recomandat să folosiţi piatra sparta, care are o umiditate scăzută.

Un ultim pas înaintea aşezării petrelor de pavaj este montarea bordurilor, lucru esenţială în menţinerea în timp a zonei pavate. Dacă bordurile nu sunt puse corect pavele se pot separa apăran denivelări sau chiar găuri în pavaj. Bordurile pot fi din material plastic, beton pre-turnat, otel si aluminiu.

Urmează aşezarea pietrelor.

După parcurgerea acestui articol cu siguranţă am aflat cum se pun pietrele de pavaj pentru a obţine o lucrare frumoasă şi trainică. Sfat demn de urmat: nu vă apucaţi de lucru fără bună dispoziţie!

Veți avea nevoie de:
  • Cum se pun pietrele de pavaj
#1

Cum se pun pietrele de pavaj

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti un gard: sfaturi

Sfaturi utile despre cum să construieşti un gard şi argumente pentru a construi un gard de beton sau unul din plasă de sârmă galvanizată. Etape premergătoare şi fazele de execuţie.

Cum sa instalezi un panou solar: instructiuni