Cum sa pui parchet de bambus in mod corect ?

Cum sa pui parchet de bambus in mod corect ?

Parchetul din bambus are un aspect inconfundabil datorita unei texturi unice , pentru orice podea el este alegerea perfecta deoarece fibra de bambus suporta tensiuni mai mari decat otelul si are o rezistenta superioara la umezeala.

Daca ai cumparat si mai stii si cum sa pui parchet de bambus esti o persoana inteligenta ce va avea o podea splendida cu un efort financiar minim , alegerea facuta fiind mai mult decat inspirata.

Montarea acestui tip de parchet nu difera cu nimic de cea a oricarui tip de parchet masiv , putand fi realizata chiar de catre persoane fara experienta. Metoda despre cum sa pui parchet din bambus este destul de facila , o conditie esentiala pentru o lucrare perfecta fiind calitatea suportului. Acest suport trebuie sa fie drept , stabil , curat si uscat iar temperatura camerei sa nu fie sub 15 grade Celsius la o umiditate de maxim 60%. Pachetele cu parchet vor trebui aduse in camera instalarii cu 24 de ore inainte , pentru aclimatizarea acestuia la conditiile de umiditate si temperatura existente. Aceste pachete nu trebuie depozitate direct pe ciment sau in vecinatatea zidurilor exterioare. Sunt trei metode de montare a parchetului din bambus : prin lipire , flotant sau batut in cuie (varianta traditionala de instalare a parchetului de bambus) . Inaintea inceperii lucrului trebuie sa scoatem parchetul din pachete , rasfirandu-l pentru analizarea diferentelor de nuanta. Modul de asezare a acestuia in functie de nuanta fibrei este unul din secretele obtinerii unui decor spectaculos. Cand incepem instalarea efectiva a parchetului de bambus trebuie sa avem grija sa lasam un spatiu de aproximativ 0,5 cm intre parchet si obiectele verticale (tevi) cu ajutorul unor distantiere facute din lemn. Intotdeauna randurile se vor porni din aceeasi latura a camerei , primul rand cu placa intreaga apoi al doilea rand cu jumatate de placa. In cazul in care folosim metoda prin lipire va trebui sa utilizam un adeziv rezistent la umezeala (se interzice folosirea adezivilor pe pe baza de apa) . Pentru montarea in varianta flotant , parchetul trebuie sa fie prevazut cu click simplu sau dublu (un sistem de autoprindere) , caz in care se poate pune sub parchet folie PEE sau polistiren extrudat de 3 sau 6 mm. Daca suportul nostru este din lemn sau placat cu OSB atunci se poate efectua montarea prin metoda traditionala , anume batutul in cuie. O alta conditie obligatorie a modului cum sa pui parchet din bambus in mod corect este ca dupa sfarsitul montarii , timp de 24 de ore se va evita instalarea de mobilier sau permiterea unui trafic intens.

Alegerea parchetului din bambus reprezinta si grija fata de mediul inconjurator datorita faptului ca bambusul creste de peste 10 ori mai rapid decat orice alta specie de arbore din care se produce parchet masiv.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa pui parchet de bambus
#1

Cum sa pui parchet de bambus

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa instalezi masina de spalat: instructiuni pas cu pas

Masina de spalat automata a devenit o necesitate pentru majoritatea femeilor si nu numai , cunoasterea modului cum sa instalezi masina de spalat iti va aduce ceva economii prin eliminarea folosirii serviciilor unui specialist.

Sfaturi pentru reparatii: Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala?