Cum sa montezi usile de interior: sfaturi si recomandari

Cum sa montezi usile de interior: sfaturi si recomandari

Fiecare își poate amenaja cum dorește interiorul casei lui. Cu ajutorul uneltelor moderne este tot mai ușor să faci acest lucru. Află cum sa montezi usile de interior ușor și rapid !

Montează o ușă de interior simplu și rapid, nu ai nevoie de experiență sau unelte, ci de simț estetic (pentru a alege un model frumos) și de minimă îndemânare și voință. Iată cum sa montezi usile de interior !

Montarea ușilor de interior într-un mod simplu

Pentru a monta o ușă de interior, trebuie mai întâi, bineînțeles să o demontăm pe cea veche, să măsurăm înălțimea și lățimea tocului, iar pe baza acestor informații vom cumpăra ușa, alegând, bineînțeles materialul și modelul dorit. Iată cum sa montezi usile de interior ! În primul rând, să vedem de ce vom avea nevoie: ușa (inclusiv setul de balamale, butuc și clanță) , o autofiletantă, scânduri (tăiate la grosimi diferite pentru pene și doua mai lungi, de aproximativ 1 mentru, pentru presarea tocului) , un boloboc și spumă de montaj.

Vom desface cutia ușii, în care vom găsi o cutiuță mai mică ce va conține balamalele, clanța cu butuc, contraplaca și șuruburile aferente acestora. Prima dată vom monta cele trei balamale pe toc, în șuruburi cu ajutorul autofiletantei la distanțe egale, apoi cu ajutorul bolobocului vom monta drept tocul ușii, când suntem siguri că aceasta este drept, îl vom fixa în pene ( avem grijă ca acesta să nu permită mișcarea tocului) .

Vom pune ușa în toc și vom prinde balamalele în șuruburi și pe ușă (vom avea grijă ca ușa să se închidă perfect pentru că nu o vom mai putea regla, pe cele cu balamale fixe, dintr-o bucată; pe cele mobile, din două bucăți se pot strânge și regla și după montare, apoi o vom închide, vom pune două scânduri lungi așezate în X din toc în toc pentru a împiedica atât deschiderea ușii cât și deplasarea tocului în interior și vom aplica spuma între toc și perete (vom avea grijă ca ea să umple tot golul, nu să se aplice doar pe deasupra) , vom lăsa peste noapte să se întărească spuma, în acest interval ușa nu se va închide.

A doua zi, vom scoate cele două scânduri, vom deschide ușa, vom monta clanța, cu ajutorul unui creion vom semna locul unde trebuie montată contraplaca pe toc, cu ajutorul unei dalte ascuțite vom face găurile pentru încuietoare și închiderea ușii.

Voila, ai aflat cum sa montezi usile de interior !

Așadar, nu mai sta pe gânduri, vrei sa redecorezi interiorul camerei tale, vrei să-ți schimbi ușa camerei pentru o estetică mai bună a casei, sau doar pentru utilitate, acum poți știind cum sa montezi usile de interior !

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa montezi usile de interior
#1

Cum sa montezi usile de interior

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti o casa din lemn: sfaturi pentru constructori

Cum sa construiesti o casa din lemn ? Raspunsul la aceasta intrebare ne poate transforma din incepatori, pe parcursul proiectului in adevarati mesteri, chiar mai buni decat cei profesionisti, pentru ca aceia lucreaza pentru bani, iar noi pentru propriul camin.

Cum sa imbraci o camera cu gips-carton: sa-I dam de capat impreuna