Cum sa montezi tigla metalica: sfaturi pentru incepatori

Cum sa montezi tigla metalica: sfaturi pentru incepatori

Parte integranta a structurii si personalitatii unei case , acoperisul completeaza identitatea imobilului iar tigla metalica este prin calitatile sale elementul cu impact vizual major asupra admiratorului constructiei.

Avantajul de a sti cum sa montezi tigla metalica te poate scuti de plati suplimentare iar daca ai facut masuratori corecte ai posibilitatea ca furnizorul sa-ti livreze placile de tigla conform dimensiunilor masurate de tine.

Cu o paleta de culori foarte diversificata , tigla metalica este la ora actuala cea mai potrivita alegere in ceea ce priveste imbracarea acoperisului , imbinand calitati cum ar fi : gradul mare de rezistenta ce ii confera un termen de garantie foarte mare , greutatea mica a placilor cu care se lucreaza si nu in ultimul rand aspectul cu adevarat spectaculos. Chiar daca ai invatat si teoretic stii cum sa montezi tigla metalica , nu trebuie sa te apuci de treaba asta daca nu dispui de sculele necesare si de cateva persoane care sa te ajute. Se recomanda ca aceasta lucrare sa fie executata de echipe de profesionisti cu experienta. Tigla metalica se monteaza pe o structura de sipci (3x5 cm) montate paralel cu streasina , din 35 in 35 de cm si contrasipci din lemn , in sistem ventilat. Sub acestea se poate monta folia anticondens ce va avea rol hidroizolator , distanta intre folie si tigla fiind de minim 6 cm. Montajul placilor de tigla se recomanda sa se faca de la dreapta la stanga , in asa fel ca marginea de suprapunere cu canalul capilar sa fie dedesubt. Indiferent de lungimea apei se vor instala portiuni complete de la streasina spre coama. Placile de tigla metalica vor fi dispuse perpendicular pe linia de streasina pe toata lungimea acesteia pentru o instalare optima (fixarea se face cu suruburi autofiletante) . . Coama se pozitioneaza astfel ca sa acopere simetric marginile placilor de tigla ale celor doua ape. Dolia se monteaza la nivelul sipcilor de pe sarpanta astfel incat sub dolie sa ramana un spatiu de ventilatie de 5-8 cm , placa de tigla suprapunandu-se cu minim 10 cm peste dolie. Racordul si bordura de calcan se monteaaza cand placa de tigla metalica ajunge langa pereti. Ambele se ingroapa in tencuiala peretilor cealalta mergine fixandu-se deasupra la bordura sau dedesubt la racord pentru a evita infiltrarea apei. Daca te pricepi cum sa montezi tigla metalica n-ai cum sa nu stii cum se monteaza semicoama , alta piesa de finisaj ce se foloseste cand coama acoperisului are tigla de-o parte si un perete de cealalta parte , astfel incat o jumatate a ei va fi fixata peste placa de tigla iar cealalta jumatate peste perete.

Chiar daca multi spun ca tigla clasica rezista mai mult in timp , trebuie sa tinem cont ca la o suprafata acoperita de 100 mp greutatea tiglei normale este de 5 tone care apasa structura acoperisului in timp ce tigla metalica este de 500 de kg

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa montezi tigla metalica
#1

Cum sa montezi tigla metalica

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa montezi faianta si de ce ai nevoie pentru asta ?

Placile ceramice de faianta continua sa ocupe primul loc in ceea ce priveste amenajarile interioare ale bailor si bucatariilor moderne , etaland noi modele tot mai spectaculoase.

Cum punem tapetul: sfaturi pentru reparatii