Cum sa montezi faianta si de ce ai nevoie pentru asta ?

Cum sa montezi faianta si de ce ai nevoie pentru asta ?

Placile ceramice de faianta continua sa ocupe primul loc in ceea ce priveste amenajarile interioare ale bailor si bucatariilor moderne , etaland noi modele tot mai spectaculoase.

Daca te-ai hotarat sa faci ceva economii si sa inveti cum sa montezi faianta de unul singur , fara sa apelezi la serviciile unor meseriasi , nu trebuie decat sa parcurgi cu atentie detaliile acestui articol.

Pentru calcularea necesarului de placi de faianta al unei camere folosim formula : suprafata in metri patrati + 5% resturi din taiere + 5% rezerva. Adezivul trebuie ales dupa lucrare , de interior sau de exterior iar chitul de rosturi sau siliconul sanitar dupa nivelul de umiditate. Necesarul de adeziv si chit de rosturi se calculeaza dupa informatiile de pe ambalaj (cantitate/suprafata) . Pentru realizarea formei dorite trebuie sa folosim cateva scule : masina de taiat faianta , o punga de distantiere , un ac de trasat , o mistrie , un spaclu zimtat , un cleste pentru ruperea resturilor laterale. Inainte de orice altceva trebuie sa ne asiguram ca suprafata destinata aplicarii faiantei este pregatita corespunzator , adica este neteda , fara praf sau grasimi. Daca este un perete normal trebuie eliminata tencuiala veche si nivelate toate neregularitatile cu masa de spaclu , pana obtinem o suprafata neteda. Este bine sa stii cum sa montezi faianta in orice conditii , nu numai pe pereti din gipscarton (peretii realizati din placi de gipscarton sunt ideali pentru montarea placilor ceramice) . Dupa pregatirea suprafetei se recomanda aplicarea unui grund de perete sau unei amorse ce vor fixa praful astfel incat adezivul sa faca o priza perfecta cu peretele. Determinam axa centrala a camerei si incepem de acolo cu un rost sau cu axa centrala a unei placi , placa de margine trebuind sa aiba latimea de minim jumatatea unei placi intregi. La colturile exterioare se incepe cu placa intreaga iar pentru spatii adiacente trebuie mers pe firul rosturilor , adezivul aplicandu-se uniform cu mistria , ulterior pieptanandu-se cu spaclul zimtat. Adezivul se amesteca manual sau mecanic (cu bormasina) , nu se aplica decat atat cat se poate prelucra intr-un sfert de ora si intre fiecare doua placi se pun doua distantiere care se scot imediat dupa intarirea adezivului. Placile se aplica pe patul de adeziv incepand cu placa alaturata , continuand succesiv pentru evitarea iesirii adezivului dintre rosturi. Acum daca ai inteles cum sa montezi faianta trebuie sa stii si sa finisezi rosturile dintre placi cu un adeziv flexibil ce va fi aplicat in diagonala fata de directia rosturilor. Imediat dupa intarire se sterge cu un burete umed apoi se lustruieste cu o carpa moale si uscata.

Placarea peretilor cu placi ceramice da incaperii eleganta si culoare , fiind usor de intretinut si usor de inlocuit , mai ales acum cand ai invatat cum sa montezi faianta cu un minim efort.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa montezi faianta
#1

Cum sa montezi faianta

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Sfaturi pentru reparatii: Cum sa decorezi o suprafata cu piatra naturala?

Simbol al perenitatii , element de baza al marilor constructii antice (piramidele egiptene , templele incase , mayase sau castelele medievale) , piatra naturala este singura materie de pe Terra ce a reusit sa invinga timpul.

Cum sa montezi tigla metalica: sfaturi pentru incepatori