Cum sa masori cu etrierul : sfaturi utile

Cum sa masori cu etrierul : sfaturi utile

Cum se construieste o casa, stii totul despre structura de rezistenta? Cum sa masori distanta dintre etrieri, o intrebare care se poate transforma in cum se pun etrierii in mod corect.

Ce masuri de siguranta moderne s-au luat pentru structura de rezistenta a fiecarei cladiri, facuta din beton. Cum sa masori distanta dintre etrieri, mai bine zis cati si cum se pun acestia pe armatura.

etrierii, siguranta in timp si pentru cutremure

O data cu primele cladiri din beton, au aparut armaturile care sa sustina din interior masa de beton, cu ocazia aceasta putandu-se construi mai multe etaje.

Armaturile se fac din fier beton de diferite dimensiuni (lungime si grosime) , in functie de functionalitatea partii de structura in care se incastreaza.

Aceasta structura este bineanteles atat orizontala cat si verticala, fiecare avand rolul sau, dar amandoua variantele au nevoie de ceva care sa le tina stranse fata de forta cu care sunt apasate, concretizarea fiind tot niste bare indoite sub o anumita forma, de patrat, dreptunghi sau ovale(cercuri la nevoie) , care vor face legatura intre barele lungi ale armaturii.

Cum sa masori distanta dintre etrieri?

Cele mai noi sisteme de etrieri, acum sunt continue in forma de spirala, dar bineanteles dupa forma necesara in structura, respectiv cele deja amintite mai sus. Acestia sunt realizati la distantele deja proiectate, sunt comprimate, legate si in felul acesta apar si doua avantaje: transportul mai facil, deoarece atat la incarcare cat si la descarcare, se usureaza manipularea, dar si la montare reduce foarte mult timpul necesar. Etrierul trebuie sa fie introdus pe armatura si dupa ce s-a taiat legatura care tine etrierul comprimat, acesta se aseaza deja la dimensiunile din proiect, ramanand doar sa se lege fiecare spira, de barele armaturii acolo unde prevazut. Acest sistem este si cel mai modern, in consecinta si cel mai sigur.

Sistemul precedent cu etriere simple, este mai costisitor din punct de vedere al montarii, deoarece chiar daca sunt desemnate deja din proiect, pozitiile pe armatura in functie de sarcina care va actiona asupra grinzii, care are in componenta aceste armaturi, bineanteles trebuie facute masuratori exacte, pentru ca orice amplasare gresita sau legatura cu barele din armatura, pot duce la deformari ale acestora, la sarcini sau cutremure mai mici decat cele prevazute. Mai este un inconvenient in folosirea acestor etrieri, acestia cedeaza mai usor la unde seismice pentru ca se pot deplasa, spre deosebire de cel in spirala.

Cum sa masori distanta dintre etrieri, devine o necesitate vitala pentru siguranta cladirilor.

Cum sa masori distantele dintre etrieri nu este o joaca sau o distractie, pentru ca de acestea depinde viata oamenilor din cladirea respectiva, dar si a celorlalte bunuri care se vor afla acolo dupa construire.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa masori cu etrierul
#1

Cum sa masori cu etrierul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti o soba la casa de vacanta?

Vrem o casa de vacanta, ce facem daca nu avem conducta cu gaze care sa fi ajuns in zona noastra? Cum sa construiesti o soba pentru incalzit atunci cand vine frigul si zona unde vrem sa ne petrecem zilele libere este mai rece in orice anotimp?

Oricine se pricepe cum sa montezi o soba de teracota !