Cum sa instalezi un panou solar: instructiuni

Cum sa instalezi un panou solar: instructiuni

Soarele ne trimite în mod continuu, prin razele solare, energia necesară pentru a ne trăi viaţa aşa cum o ştim acum. Necesarul de energie pentru întreaga planetă pentru o singură zi este trimisă de soare într-o secunda.

Dacă ai deschis acest articol cu siguranţă eşti interesat cum să instalezi un panou solar pe acoperişul locuinţei personale sau de ce nu pe terasa blocului de locuinţe unde locuieşte bunica ta.

În articolul de faţă suntem dornici să-ţi arătăm cum să instalezi un panou solar pentru propria locuinţă. În primul rând trebuie să alegi un loc pentru panoul solar pe partea de vest sau partea de est a acoperișului, unde se te asiguri că va capta cel mai mult razele solare. Pentru o locuinţă clasică (casă, apartament, cabană) instalarea unui sistem cu panouri solare se realizeaza în 1-2 zile. Panourile solare au 2 metri înălţime, 1,2 până la 1,6 metri lăţime în funcţie de numărul de tuburi şi au o greutate de până la 50 de Kg. Un alt lucru extrem de important este să stabileşti latitudinea la care te afli. Dacă locuieşti la o latitudine mai mică de douăzeci și cinci de grade, panoul solar va trebui să fie înclinat spre soare în funcţie de latitudine. Dacă locuiți la douăzeci și cinci de grade latitudine, vei înclina panoul la douăzeci și cinci de grade. După douăzeci și cinci de grade latitudine trebuie să adaugi cinci grade pentru fiecare suplimentare de cinci grade de latitudine până la patruzeci de grade. La patruzeci de grade latitudine, adaugă douăzeci de grade de înclinare la numărul de latitudine. Pentru a monta panoul avem nevoie de patru suporţi care trebuie montaţi pe partea de sus a căpriorilor acoperişului. Aceste grinzi pot fi identificate foarte uşor cu ajutorul planului casei. Suporţii metalici trebuiesc prinşi cu fermitate de aceste grinzi cu ajutorul unei maşini de găurit şi a unor şuruburi metalice prevăzute să străpungă grinda. Fixăm panoul solar cu sistemul de prindere pe suporţii montaţi în prealabil. De obicei, panourile solare sunt prevăzute cu un sistem de prindere extrem de simplu prin clame solide. Un alt aspect important este că panoul solar trebuie montat cu cel puţin 10 cm. în afara acoperişului în partea de sus pentru a facilita crearea de curenţi de aer care ajută panoul în funcţionarea la eficienţă maximă. După respectarea acestor paşi panoul solar este montat şi poate fi conectat acum la sistemul de alimentare cu energie termică al casei.

Dacă ai parcurs articolul de mai sus cu siguranţă ai aflat cum să instalezi un panou solar care va contribui cu siguranţă la reducerea costurilor de întreţinere ale întregului cămin.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa instalezi un panou solar
#1

Cum sa instalezi un panou solar

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum se pun pietrele de pavaj: instruc? iuni complete

Indiferent dacă plănuiţi să instalaţi cărămidă, pavele din beton sau piatra următorii paşi de instalare ar trebui să vă fie de ajutor. Chiar dacă aveţi de gând să apelaţi la profesionişti tot este o idee bună să fiţi informaţi.

Cum sa construiesti o soba la casa de vacanta?