Cum sa imbraci o camera cu gips-carton: sa-I dam de capat impreuna

Cum sa imbraci o camera cu gips-carton: sa-I dam de capat impreuna

Majoritatea blocurilor și caselor în care locuim dețin pereți strâmbi, iar estetica camerei sau living-ului are de suferit din această cauza. Află cum sa imbraci o camera cu gips-carton !

Decorarea și finisarea pereților însemnă costuri ridicate, multe materiale risipite și multă muncă generată de mulți muncitori. Iată cum să elimini toate aceste cheltuieli știind cum sa imbraci o camera cu gips-carton.

Două metode de a pune rigips în propria casă

Să fii meseriaș, în zilele noastre, este tot mai simplu, dat fiind apariția pe piață a tuturor materialor și uneltelor ușor de folosit.

Pentru ca pereții camerei tale să fie perfect drepți, cu un cost minim, iată cum sa imbraci o camera cu gips-carton prin două metode simple:

Pentru prima metodă vom avea nevoie de: plăcile de gips-carton, adeziv Rifix, bandă adezivă din vată de sticlă și glet de finisare, dar mai întâi vom așeza plăcile de rigips pe perete, pentru a vedea la ce dimensiuni să le tăiem și unde să facem găurile pentru întrerupătoare, prize ori geamuri. După tăierea corectă a acestora (cu ajutorul unui flex sau cutter) le vom aplica, pe partea ce o vom monta pe perete, adezivul de montaj (preparat cu apă în prealabil, urmărind proporțiile și indicațiile de pe ambalaj) și presăm pe perete, după ce le vom monta pe toate în acest fel, la rosturile acestora (la îmbinarea dintre plăci) vom aplica banda adezivă (jumătate de bandă pe o placă, cealaltă jumătate pe placa vecină) pe care vom pune și trage gletul (pentru o suprafață uniformă și pentru a ascunde îmbinarea dintre plăci, pentru a arăta ca un perete normal) .

În cea de-a doua metodă vom afla cum sa imbraci o camera cu gips-carton pe profile metalice. Vom avea nevoie de: plăci de rigips, profile metalice, șuruburi autoforante, vată minerală, bandă adezivă din vată de sticlă, glet de finisare, ruletă, marker, o și o autofiletantă. Vom începe prin montarea pe perete a profilelor metalice, mai întâi cele orizontale (la delimitarea peretelui de podea și tavan) , apoi pe cele verticale (cu ajutorul ruletei le vom aplica la o distanță de 60 cm unul față de altul) . Montarea acestora se va face fie cu șuruburile autoforante, fie cu dibluri și horșuruburi. Apoi vom umple distanța dintre perete și latura exterioară a profilelor cu vată minerală (pentru o bună izolare termică) , apoi cu ajutorul autoforantelor vom prinde rigipsul pe profile, filetându-le la marginea și centrul plăcii cu ajutorul autofiletantei, iar banda adezivă și gletul se vor aplica ca la prima metodă prezentată.

Așadar, acum ne putem lăuda cu o cameră perfectă, luminoasă și perfect echilibrată, știind cum sa imbraci camera cu gips-carton. Apucă-te de treabă chiar acum, este simplu și rapid !

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa imbraci o camera cu gips-carton
#1

Cum sa imbraci o camera cu gips-carton

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa montezi usile de interior: sfaturi si recomandari

Fiecare își poate amenaja cum dorește interiorul casei lui. Cu ajutorul uneltelor moderne este tot mai ușor să faci acest lucru. Află cum sa montezi usile de interior ușor și rapid !

Cum punem termopane cu geam dublu la geamuri?