Cum sa faci un dulap cu mainile tale?

Cum sa faci un dulap cu mainile tale?

Construirea unui dulap nu este atat de grea pe cat ar parea mai ales ca, avand putina indemanare si imaginatie, nu ne mai trebuie decat uneltele si materialele necesare pentru asamblarea acestuia.

Pentru a-ti construi un dulap cu mana ta, este necesar ca inainte, sa va schitati pe o hartie toate planurile si dimensiunile dulapului, pentru a putea calcula necesarul de materiale.

Iata cateva idei care te vor indruma cum sa iti faci un dulap cu mainile tale.

Daca vrei un dulap pe gustul tau si nu ai bugetul necesar pentru achizitionarea acestuia, sau nu vrei sa astepti prea mult pana ce vine din fabrica, atunci solutia ar fi sa ti-l construiesti singur acasa. In primul rand va trebui sa iti faci o schita cu modelul dulapului, dupa care, in functie de aceasta schita sa iti calculezi necesarul de materiale. Materialele de care vei avea nevoie pentru a face un dulap cu mainile tale, sunt urmatoarele: pal melaminat(culoarea o alegem in functie de preferinte) , banda de cant, fier de calcat (acesta se foloseste pentru lipirea cantului) , holsuruburi, balamale, manere, suporturi interioare pentru rafturi, bare transversale pentru umerase.

Dupa ce schitati pe hartie planul dulapului, trebuie sa calculati necesarul de manere, balamale si accesorii si de asemenea trebuie sa cumparati palul. In cazul in care exista deja foile de pal, trebuiesc duse la debitat(taiat) , iar daca nu, exista magazine de unde le poti cumpara deja debitate la dimensiunile de care aveti nevoie. Dupa ce este achizitionat palul, acesta trebuie cantuit. Cantuirea se realizeaza cu fierul de calcat, iar pentru indepartatea surplusului de cant se utilizeaza un cutter. In momentul in care aveti toate materialele necesare, va puteti apuca de asamblarea dulapului. Partea principala, cu care se si incepe construirea, este cadrul. Inainte de imbinarea cadrului cu holsuruburi, va trebui sa stabiliti unde vor fi amplasate toate accesoriile. Dupa ce este fixat cadrul, trebuiesc montate rafturile, de jos in sus, pentru o mai buna siguranta. Dupa ce cadrul este gata, se monteaza partea din spate care este un pal subtire. Urmeaza gaurirea usilor pentru prinderea manerelor si a balamalelor. Dupa ce au fost montate accesorille, se monteaza usile pe cadru si se verifica daca acestea functioneaza corect, daca nu, reglajul facandu-se din balamale.

Subiectul cum sa faci un dulap cu mainile tale, este foarte interesant si util. Dulapul de haine este foarte important intr-o casa si de aceea trebuie gandita foarte bine compartimentarea acestuia.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci un dulap
#1

Cum sa faci un dulap

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti un semineu la casa de vacanta?

Iata mai jos tot ce trebuie sa stii despre cum sa construiesti un semineu, de la materialele necesare, dimensiunile portivite, pana la pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru realizarea acestuia.

Cum instalam o usa metalica in cel mai simplu mod?