Cum sa faci acoperisul casei?

Cum sa faci acoperisul casei?

Acoperisul , limita superioara ce face trecerea de la interior la exterior a unei constructii , este supus celor mai extreme fenomene meteorologice , de aceea trebuie realizat cu grija , fiind elementul principal de protectie al casei.

Indiferent ca faci casa noua sau vrei numai sa-l repari pe cel vechi , daca stii cum sa faci acoperisul casei in mod corect , vei fi ferit de toate vicisitudinile naturii ce s-au inmultit drastic in ultima perioada.

Modul de acoperire al unei case poate fi realizat printr-un acoperis in pante (ape) sau printr-o terasa (in zonele geografice unde ploua foarte rar) . In functie de pozitionarea casei pe terenul aferent , n-ai cum sa faci acoperisul casei altfel decat tinand cont de celelalte acoperisuri (ale caselor vecinilor) , existand o lege care te obliga sa construiesti acoperisul in concordanta cu aspectul general al imobilelor din jur. Pentru un acoperis solid , care sa reziste la incarcari mari de zapada si la intensificari puternice de vant , avem nevoie de un proiect de rezistenta si de o lista de materiale , necesare achizitionarii elementelor componente ale sarpantei (scheletul din lemn al acoperisului) . Acest proiect este recomandat pentru verificarea rezistentei sarpantei , un vant violent sau o ninsoare abundenta putand distruge niste capriori prost dimensionati sau o coama prea subtire. Elementele principale ale unui acoperis sunt : talpa sau pana (bucati de scandura de 15x20 cm care se aseaza pe cantul zidariei) , capriori ( lungime variabila cu 10x15 cm in sectiune , se aseaza din 60x60 cm pe cant) , coama (cea din varful acoperisului , lungime variabila cu sectiune de 15x20 cm se aseaza pe cant) , popii ( lungime variabila , sectiune 20x25 cm , se aseaza vertical din metru in metru pe linia millocie) si clestii (5x15 cm care leaga capriorii de popi) . Toata cheresteaua necesara sarpantei se lasa la uscat minim o luna inainte de a o folosi , depozitata pe sipci astfel incat sa se usuce drept. Nu trebuie lasata in bataia directa a razelor solare si are nevoie de aerisire intre stive. Se monteaza intai talpile ce se prind de mustatile de fier lasate din centura , apoi popii cu elemente de fixare prefabricate (se vor evita scoabele ce pot crapa necontrolat lemnul) , urmeaza coama din varf apoi capriorii ce vor fi intepeniti cu ajutorul clestilor. Ultima etapa a structurii de lemn e astereala (acoperirea scheletului cu scandura de 2,4-2,5 cm grosime) . Stiinta felului cum sa faci acoperisul casei cat mai solid presupune o astereala batuta cat mai des. Acoperisul se finalizeaza prin invelirea cu tigla (normala sau metalica) , tabla , sindrila sau stuf.

Mai exista o metoda despre cum sa faci acoperisul casei , cu o sarpanta din metal (sudata sau imbinata) , specialistii utilizand-o numai la cladiri cu camere mari (scoli , spitale) , fiind prea grea pentru o casa normala.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa faci acoperisul casei
#1

cum sa faci acoperisul casei

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum aplicam tencuiala decorative: sfaturi pentru casa

Tencuiala decorativa este o solutie excelenta pentru orice suprafata , acest tip de tencuiala da un aspect deosebit suportului , amplificand rezistenta suprafetei tencuite la multiple actiuni negative ale factorilor externi.

Cum sa construiesti o casa: etapele constructiei