Cum sa construiesti un semineu la casa de vacanta?

Cum sa construiesti un semineu la casa de vacanta?

Iata mai jos tot ce trebuie sa stii despre cum sa construiesti un semineu, de la materialele necesare, dimensiunile portivite, pana la pasii pe care trebuie sa ii urmezi pentru realizarea acestuia.

Unul dintre cele mai placute moduri de a petrece zilele friguroase de iarna, este in fata unui semineu. De aceea, mai jos iti vom prezenta toate informatiile de care ai nevoie pentru a putea construi un semineu la tine acasa.

Una dintre regulile de baza pentru a construi un semineu este aceea de a construi un bloc, tip turn, dintr-un material neinflamabil, din piatra sau caramida, al carui interior sa il pastrezi gol, asa-zisul cos de fum. Semineul trebuie, de asemenea, pozitionat astfel incat peretele cladirii sa treaca exact prin mijlocul sau.

Mai jos iti vom oferi informatiile necesare pentru un semineu cu 100 cm latime, 80 cm inaltime si 75 cm fundalul semineului. Pentru aceste dimensiuni este necesar ca hota care conduce fumul din casa in exterior sa aiba la baza aceeasi dimensiune ca si latimea semineului, o inaltime de aproximativ 40 cm si sa se inchida cu dimensiuni de 25 cu 15 cm in perete. De aici se va porni cosul semineului care trebuie sa aiba aceste dimensiuni pana la acoperis. Daca nu se aplica in mod corect aceste dimensiuni, semineul nu va evacua in mod corect fumul, de aceea se recomanda sa se efectueze masuratorile exact inainte de a demara lucrarea.

Materialele necesare sunt: un sac de ciment, un sac de nisip, caramizi speciale pentru semineu si ipsos. Procedura este urmatoarea: se amesteca o parte din ciment cu trei de nisip si trei de apa si se alcatuieste mortarul de ciment adecvat pentru acest tip de lucru. Este nevoie sa ai un tip de caramida special pentru semineu pentru ca va fi necesar ca acest material sa fie rezistent la foc. Dupa pregatirea materialului, se deseneaza pe sol si pe perete silueta semineului, dupa care vei construi dreptunghiul care va reprezenta baza semineului. Se va intinde un strat de mortuar iar peste el se va pune caramida. Se repeta aceasta procedura pana reusesti sa inalti semineul. Pentru a construi canalul care va elimina fumul, se vor folosi caramizi pe care le vei aseza si fixa de perete cu ajutorul cimentului. Apoi cu o pasta de ipsos se acopera toate partile inestetice ale semineului. Dupa 2 zile se poate da o vopsea, o nuanta asemanatoare cu tonuri de culoare deja existente in camera.

Pentru a construi un semineu la casa de vacanta trebuie sa cumperi materiale de foarte buna calitate. Dupa ce semineul a fost construit, nu ne mai ramane decat sa ciocnim o cana de vin fiert in fata semineului in care ard lemnele.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti un semineu
#1

Cum sa construiesti un semineu

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti o casa: etapele constructiei

Toti visam la clipa cand vom scapa de vecinii din bloc mutandu-ne la casa , acest vis poate deveni realitate daca vei invata cat de cat cum sa construiesti o casa si vei dispune de un buget suficient pentru finalizarea acestui proiect.

Cum sa faci un dulap cu mainile tale?