Cum sa construiesti singur o piscina?

Cum sa construiesti singur o piscina?

Piscina este in zilele noastre visul oricarui locatar la casa! Putini stiu insa cum sa isi creeze aceasta facilitate. Sa inveti cum sa construiesti o piscina nu mai este deloc un secret!

Cum sa construiesti o piscina in propria curte? Nimic mai simplu! Nu trebuie decat sa ai o perioada de timp dedicata acestui lucru, o suma consistenta de bani pregatita si cat mai multa imaginatie!

Ideea de a avea o piscina in propria curte surade multora dintre noi. Sa alegi cum sa construiesti o piscina presupune una dintre urmatoarele optiuni: angajarea unei firme specializare in constructia de piscine sau angajarea unei echipe de cativa muncitori care sa faca lucrarea.

Prima varianta presupune cautarea unei firme profesioniste de amenajari de piscine. Internetul ne va oferi o multitudine de astfel de firme, altfel putem apela la rubrica de mica publicitate din ziare sau pur si simplu la prietenii care au o piscina si ne pot recomanda o astfel de companie. Pentru cea de-a doua varianta este recomandat ca beneficiarul sa aiba un minim de cunostinte in domeniul constructiilor. El trebuie sa supravegheze echipa angajata si in cazuri exceptionale chiar sa o coordoneze. In cazul in care construieste o piscina in mod monolit, beneficiarul are nevoie de un proiect aprobat de un verificator de proiect. Pentru aceasta, el trebuie sa ia legatura cu un arhitect si un proiectant de rezistenta si instalatii sanitare. In varianta in care beneficiarul piscinei este o persoana mai ocupata, aceasta poate cere oferte pentru realizarea piscinei (conform proiectului) de la diferite firme de constructii si, de ce nu, poate organiza si o licitatie pentru alegerea celei mai bune propuneri.

Sa construiesti o piscina poate presupune alegerea si unei variante mai putin ortodoxe. Cei cu experienta in constructii isi pot face singuri piscina sau ajutati de cativa prieteni. Mare atentie la sprijinirea sapaturii! De asemenea, armatura folosita nu trebuie subdimensionata, iar clasa de beton aleasa trebuie sa fie una cu aditiv impermeabilizant. Totodata, constructia trebuie hidroizolata foarte bine. Pentru o piscina "sanatoasa" este preferabil sa nu ne zgarcim si sa luam la o pompa de calitate si un sistem eficient de clorinare a apei.

Asadar, sa inveti cum sa contruiesti o piscina nu mai pare acum chiar atat de complicat. Ramane de vazut daca este o investitie rentabila pentru viitor sau doar un moft. Alegerea apartine fiecaruia!

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti o piscina
#1

Cum sa construiesti o piscina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod?

Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod? Aceasta intrebare este pe buzele tuturor celor care au un plan de afaceri pregatit pentru o astfel de investitie foarte populara in zilele noastre.

Cum sa construiesti o sauna, cu ce sa incepi?