Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod?

Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod?

Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod? Aceasta intrebare este pe buzele tuturor celor care au un plan de afaceri pregatit pentru o astfel de investitie foarte populara in zilele noastre.

Ca sa inveti cum sa construiesti panouri solare ai nevoie in primul rand de rabdare pentru ca este o investitie care se demareaza destul de greoi, dar odata demarata se pune in practica foarte rapid.

Cum sa construiesti panouri solare? Iata pasii care trebuie urmati: 1. In primul rand trebuie sa cunoastem exact ce tipuri de panouri solare avem nevoie. Exista doua tipuri de panouri, panouri fotovoltaice care genereaza curent electric si panouri solare nepresurizate care ajuta la prepararea apei calde menajere (in sezonul calduros) .

Trebuie sa avem cu amplasament bine stabilit pentru amplasarea panourilor. Pentru uz caznic acestea se amplaseaza pe acoperisul casei/blocului/cladirii, iar pentru uz industrial ele se amplaseaza intr-un teren liber, pe fundatii din beton armat.

Pentru a reusi sa construiesti panouri solare ai nevoie de un proiect bine realizat si de un calcul precis al cantitatii de energie electrica sau de apa calda obtinuta pe ora/luna/an/etc. Panourile se vor proiecta in functie de cantitatea necesara de utilitati generate, atat din punct de vedere al dimensiunilor, cat si ca numar de bucati.

Fara o autorizatie de construire nu putem realiza aceasta investitie. Pentru acest lucru, trebuie sa depunem la primaria localitatii unde vom amplasa panourile o cerere insotita de avize si de proiectul investitiei. Bineinteles, trebuie achitata si o taxa pentru a putea depune aceasta cerere. Avizele se vor obtine in prealabil; principalele avize necesare sunt de mediu si de la compania de electricitate.

Odata obtinuta autorizatia de construire se poate trece la realizarea acestui tip de investitie. Mare atentie la modul de amplasare al panourilor, acestea trebuie plasate astfel incat sa capteze razele solare cat mai multe ore pe zi.

Nu in ultimul rand, pentru a realiza investitia, avem nevoie de un buget bine calculat inainte. Banii pot proveni din propriul buzunar sau din fonduri europene, deoarece acest tip de investitie este finantat din bani europeni in foarte multe cazuri, fiind considerata o investitie de tip "eco".

Asadar, sa inveti cum sa construiesti panouri solare nu mai este o enigma. Cele mai importante resurse necesare sunt un plan bine pus la punct, un amplasament disponibil si o suma importanta de bani pusa deoparte.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti panouri solare
#1

Cum sa construiesti panouri solare

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum instalam o usa metalica in cel mai simplu mod?

Usile metalice prezinta un grad sporit de siguranta la efractie in comparatie cu cele traditionale, datorita materialelor folosite precum si sistemului de inchidere, unele fiind prevazute cu 2 sisteme de inchidere.

Cum sa construiesti singur o piscina?