Cum sa construiesti o soba la casa de vacanta?

Cum sa construiesti o soba la casa de vacanta?

Vrem o casa de vacanta, ce facem daca nu avem conducta cu gaze care sa fi ajuns in zona noastra? Cum sa construiesti o soba pentru incalzit atunci cand vine frigul si zona unde vrem sa ne petrecem zilele libere este mai rece in orice anotimp?

Alternative ingenioase la incalzirea cu centrale pe gaze, dar cu butelii mari, sau la folosirea instalatiilor electrice cu consum mare, pe suprafete mici. Cum sa construiesti o soba care incalzeasca casa eficient si cu bani putin. .

Cea mai veche si populara instalatie de incalzire, modernizata in zilele noastre.

Orice casa pe pamant amplasata in orice zona temperat continentala, are nevoie de incalzire, pentru confortul locatarilor sai, in anumite luni ale anului sau chiar tot timpul. Aceasta se poate face prin mai multe tipuri de instalatii, cu diferite tipuri de combustibili, solizi, lichizi, gazosi sau alternativi (forta eoliana sau energia solara) . Cea mai veche si mai la indemana, pentru orice buzunar, este o soba cu combustibili solizi . Cum sa construiesti o soba cu costuri mici, dar cu eficienta cat mai mare, raportat la preturile combustibililor folositi? Ultimile noutati in domeniul eficientei, sunt instalatiile suplimentare adaugate modelelor clasice sau modificari, pentru marirea suprafetei incalzite sau marirea perioadei de receptie a caldurii, aferente unei anumite cantitati de combustibil consumata. Una din variante, foloseste o teava care porneste de la soba si trebuie montata in partea de sus a sobei, pentru o eficientizarea schimbului de agent termic. Dimensionarea instalatiei depinde de un proiect, pentru care este bine si necesar sa cerem sfatul unui specialist. La soba se poate atasa un sistem de circulare a apei incalzite, in acest fel folosindu-se radiatoare legate cu tevi din cupru, de instalatia de incalzire de baza. Teava folosita la instalatie sobei, va face apa sa recircule intre un vas de expansiune montat la inaltime si instalatia de calorifere. La constructia sobei trebuie folosita teracota si caramida de samota, pentru un transfer cat mai greu al caldurii din soba in exterior. Un alt tip de soba, este cel care foloseste fumul degajat de arderea combustibilului intr-un circuit de reciclare, in care galeriile construite inmagazineaza mai eficient caldura in peretii sobei, temperaturile obtinute de astfel de sobe, ajungand la valori semnificative de peste 1000 de grade. Pentru cateva ore de consum se pot obtine multe de ore de caldura in camera, dupa stingerea focului. Cum sa construiesti o soba, devine optional, in functie de bugetul pe care il putem folosi.

Cum sa construiesti o soba, este o intrebare, de al carui raspuns depinde confortul nostru. Costurile incalzirii vor contribui la un numar mai mic sau mai mare de zile, in care vom sta in casa noastra de vacanta.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti o soba
#1

Cum sa construiesti o soba

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa instalezi un panou solar: instructiuni

Soarele ne trimite în mod continuu, prin razele solare, energia necesară pentru a ne trăi viaţa aşa cum o ştim acum. Necesarul de energie pentru întreaga planetă pentru o singură zi este trimisă de soare într-o secunda.

Cum sa masori cu etrierul : sfaturi utile