Cum sa construiesti o sauna, cu ce sa incepi?

Cum sa construiesti o sauna, cu ce sa incepi?

Cum sa construiesti o sauna acasa, pentru a beneficia de un efect purificator fara a fi necesar o deplasare la alta sursa, porneste de la necesitatea asigurarii organismului a unui mediu favorabil sanatatii.

Cum sa construiesti o sauna poate fi o buna alegere atunci cand se dispune de un spatiu corespunzator care sa ofere intrega gama de beneficii asupra organismului: relaxare, liniste, confort, purificare si curatare sesizabila.

O sauna trebuie sa intruneasca o serie de conditii de baza: spatiu de amenajare linistit si lipsit de factori perturbatori, asigurarea unei izolatii corespunzatoare, a unei surse de caldura si ventilatie corecta. Cum sa construiesti o sauna cu buget redus si usor de asamblat in propria gospodarie . Primul pas il reprezinta alegerea spatiului dedicat care poate fi reprezentat de un colt linistit in care sa existe foarte putini factori perturbatori. Se procedeaza la alegerea elementelor de imbinare care pot fi panouri de lemn dublate, suprafete metalice sau caramida. Constructia nu trebuie sa depasesca 2 mp pentru a asigura foarte usor conditiile cu impact deosebit de favorabil asupra sanatatii organismului. Izolatia se poate face din vata minerala sau folosind placi izolatoare si termorezistente din pluta, polistiren extrudat sau amestecuri din diferite materiale. Organizarea interna a spatiului se face, in functie de preferinte: mobilier adecvat, elemente de administrare a uleiurilor volatile si alegerea unei surse de incalzire. Alt aspect important de luat in calcul este ventilarea care are ca obiectiv principal eliminarea mirosurilor neplacute si a mucegaiului. Se poate realiza un sistem de ventilare compus din 2 ventilatoare incadrate in tava si in podea sau mai simplu un gemulet prevazut pe peretele opus al usi. Practic, prin urmarirea acestor etapede a construi o sauna devine o lucrare usor de realizat de catre orice om in gospodaria personala. Aceasta constructie dotata corespunzator este o sursa importanta cu implicatii directe asupra sanatatii si nu doar un moft. Afectiunile reumatice, eliminarea substantelor toxice prin transpiratie, intarirea sistemului imunitar si imbunatatirea functiilor respiratorii alaturi de relaxare fizica si mentala sunt cateva dintre beneficiile utilizarii frecvente ale saunei.

Cum sa construiesti o sauna dupa un proiect bine gandit reprezinta o solutie rezistenta pe timp indelungat in lupta cu bolile, dar mai ales un mijloc de relaxare si detoxifiere a organismului.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa construiesti o sauna
#1

cum sa construiesti o sauna

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa construiesti singur o piscina?

Piscina este in zilele noastre visul oricarui locatar la casa! Putini stiu insa cum sa isi creeze aceasta facilitate. Sa inveti cum sa construiesti o piscina nu mai este deloc un secret!

Cum sa construiesti un gard: sfaturi