Cum sa construiesti o casa: etapele constructiei

Cum sa construiesti o casa: etapele constructiei

Toti visam la clipa cand vom scapa de vecinii din bloc mutandu-ne la casa , acest vis poate deveni realitate daca vei invata cat de cat cum sa construiesti o casa si vei dispune de un buget suficient pentru finalizarea acestui proiect.

Constructia unei case se poate realiza la rosu (fara instalatiile interioare si fara tencuieli sau izolatii exterioare) , la gri (este aproape terminata , mai putin finisajele) sau la cheie (cand beneficiarul poate deja sa se mute in ea) .

Mereu te-ai intrebat cum sa construiesti o casa noua cu bani putini. Pretul pe metru patrat construit a scazut in ultimii ani datorita crizei economice mondiale iar daca ai ceva bani stransi , acum e momentul propice pentru asa ceva. In primul rand trebuie sa evaluezi costurile totale , in caz ca dispui de bani cash casa va fi ridicata mai repede iar daca iei credit de la banca va merge mai greu deoarece banca va plati esalonat si vei fi obligat sa angajezi un diriginte de santier pentru raportarea stadiului lucrarilor catre banca. Al doilea lucru ce trebuie facut este alegerea terenului , la o suprafata minima de 500 mp vei putea construi orice model de casa de marime medie. A treia etapa consta in angajarea unui arhitect pentru proiect si pentru pozitionarea cladirii in peisajul inconjurator. Al patrulea pas va fi bransarea la utilitati (cu tot ce presupune aprobari , autorizatii etc) ce poate fi facuta simultan cu obtinerea autorizatiei de construire care are termen de valabilitate de doi ani. Al cincilea pas este alegerea modului de construire adica ori in regie proprie ori printr-o firma autorizata si achizitionarea materialelor de constructie. Urmatoarea etapa este inceperea efectiva a lucrarilor dar numai dupa obtinerea autorizatiei de constructie , santierul fiind etapa principala a proiectului. Se va incepe cu fundatia , urmata de turnarea stalpilor si ridicarea peretilor , turnarea centurii si a placii. Se va realiza construirea la gata a acoperisului , urmata de montarea instalatiilor electrice si sanitare apoi a tamplariei exterioare. Dupa fixarea usilor interioare urmeaza migaloasa etapa a amenajarilor interioare , terminandu-se cu finisarea fatadei , numai dupa izolarea exterioara cu placi de polistiren. Este recomandat sa-ti iei concediu in aceasta perioada , sa poti supraveghea atent lucrarile , in final chiar vei stii singur cum sa construiesti o casa dupa ce ai asistat la ridicarea acesteia. Ultima etapa inaintea mutarii in casa noua este receptia lucrarilor de catre o comisie formata din propietar si reprezentantul administratiei publice locale.

Dupa acest efort atat fizic cat si material , satisfactia visului implinit va invinge oboseala acumulata si vei incepe cu siguranta amenajarea gradinii , cea mai placuta etapa de care se vor bucura toti membrii familiei.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa construiesti o casa
#1

Cum sa construiesti o casa

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa faci acoperisul casei?

Acoperisul , limita superioara ce face trecerea de la interior la exterior a unei constructii , este supus celor mai extreme fenomene meteorologice , de aceea trebuie realizat cu grija , fiind elementul principal de protectie al casei.

Cum sa construiesti un semineu la casa de vacanta?