Cum punem termopane cu geam dublu la geamuri?

Cum punem termopane cu geam dublu la geamuri?

Montarea ușilor și a geamurilor este o activitate importantă în cadrul construirii sau renovării unei case. Casa noastră nu ar fi locuibilă dacă nu am avea geamuri, pentru aerisire și luminare. Să aflăm cum punem termopane cu geam dublu.

Majoritatea caselor sunt prevăzute cu geamuri termopan. De producerea lor se ocupă firmele autorizate, dar în cazul montării lor, dacă ne pricepem, putem să optăm să o facem singuri. Iată cum punem termopane cu geam dublu.

Cum să montezi un geam termopan

Piața geamurilor termopan și a tocurilor din PVC este în continuă expansiune, dat fiind calitatea atât a antifonării, cât și cea termică a acestora. Iată cum punem termopane cu geam dublu:

Deschiderea dublă a geamurilor este aleasă pentru o bună aerisire a spațiului, această deschidere poate fi complexă (verticală/ rabatată și orizontală/ tradițională) sau simplă (doar orizontală) . De oricare ar fi, montarea acestora se face folosind următoarele unelte și materiale: scânduri pentru pene, șuruburi de montaj în beton, spumă de montaj, boloboc, o autofiletantă (pentru înșurubare) și un rotopercutor cu șpiral de beton.

În primul rând, vom pune tocul în locul destinat geamului, și cu ajutorul bolobocului și al penelor vom pune rama și o vom fixa drept, având grijă să o poziționăm la centrul pervazului. Când vom fi siguri că aceasta este fixată corect, vom definitiva fixarea cu ajutorul șuruburilor de montaj (dând gaură în toc cu ajutorul rotopercutorului setat dor pe învârtire, nu și pe percuție, după pătrunderea tocului, vom reveni la percuție și vom da gaură în perete, lăsăm rotopercutorul de o parte, luăm autofiletanta și un șurub și prindem tocul pe poziție) . Se vor pune astfel șuruburile de pe partea geamului ce se va deschide mai rar (cel din stânga de obicei, ce nu are mâner) , îl vom pune în balamale și-l vom închide. Vom avea grija ca pe verticală tocul să fie prins în cel puțin două șuruburi, iar pe orizontală în trei. Apoi vom prinde și șuruburile în partea tocului destinat pentru geamul ce se va deschide continuu (cel cu mâner) , apoi vom pune și acest geam în balamale și-l vom închide. Când suntem siguri că ambele geamuri se închid și deschid corect, vom aplica spuma între toc și perete, având grijă să umplem golul dintre acestea.

Știind acum cum punem termopanele cu geam dublu, casa noastră va beneficia atât de protecție termică și fonică, cât și de o aerisire perfectă.

Așadar, de acum putem opta pentru montajul gratuit al geamurilor, fără să mai plătim taxa de montaj firmelor de termopane, pentru că am aflat și cunoaștem cum punem termopane cu geam dublu.

Veți avea nevoie de:
  • Cum punem termopane cu geam dublu
#1

Cum punem termopane cu geam dublu

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa imbraci o camera cu gips-carton: sa-I dam de capat impreuna

Majoritatea blocurilor și caselor în care locuim dețin pereți strâmbi, iar estetica camerei sau living-ului are de suferit din această cauza. Află cum sa imbraci o camera cu gips-carton !

Cum sa instalezi cabina de dus cu mainile tale ?