Cum punem tapetul: sfaturi pentru reparatii

Cum punem tapetul: sfaturi pentru reparatii

Fiecare rola de tapet noua contine in interiorul ambalajului instructiuni de utilizare , la prima vedere nu pare o treaba prea complicata dar trebuie sa stim cateva secrete despre cum punem tapetul ca sa iasa drept si neted pe perete.

Tapetul este un material decorativ realizat din diverse materiale cum ar fi hartia sau folia de vinil , menit sa inlocuiasca obisnuita zugraveala a peretilor interiori din diverse case , apartamente sau alte cladiri.

Pentru o aplicare corecta a tapetului este imperios necesar ca peretii (sau suprafetele ce urmeaza tapetate) sa fie netezi , curati si uscati , in caz contrar acestia trebuie pregatiti corespunzator printr-o operatiune anterioara montarii tapetului. Aplicarea tapetului o incepem dintr-un colt al camerei sau de langa tocul unei usi ori ferestre. Pozitionarea primului lat (denumirea benzii de tapet) este esentiala pentru intreaga operatiune deoarece tapetul se aplica latura langa latura. Modelele de tapet uni sau cu motive fara legatura intre ele se pot aplica usor deoarece oricare doua laturi alaturate vor corespunde. Daca avem un tapet cu model , fiecare lat trebuie decupat astfel incat modelul sa corespunda cu modelul latului vecin. Nu e nevoie sa ne scarpinam in cap si sa ne intrebam cum punem tapetul ci trebuie sa urmam cateva etape. Pregatim adezivul conform instructiunilor de folosire apoi trasam o linie verticala de dimensiunea unei latimi de tapet , de la coltul peretelui. Masuram inaltimea ce trebuie tapetata apoi decupam laturile tapetului cu foarfeca sau cutter-ul , respectand inaltimea masurata , la care adaugam cativa cm. Numerotam fiecare lat cu un numar de ordine dupa care ungem 3-4 laturi cu adeziv , le indoim cu o parte peste cealalta si le lasam sa se inmoaie. Desfacem jumatatea de lat numerotata si aplicam primul lat de-a lungul liniei trasate de-a lungul tavanului apoi dezdoim a doua jumatate a latului , lasand-o sa cada de-a lungul peretelui. Presam latul incepand de sus , cu o perie din par moale pentru tapetul de hartie sau cu o perie din plastic pentru tapetul din vinil . Un mic secret despre cum punem tapetul este urmatorul : se preseaza de la mijlocul latului spre marginea dreapta , apoi spre cea stanga . Aplicam urmatorul lat perfect langa cel anterior , dupa lipirea partii superioare e suficient sa-l lasam sa cada de-a lungul peretelui. Dupa aplicarea primelor 3-4 laturi , egalizam de-a lungul plintei si tavanului taind surplusul cu cutter-ul. Reluam pasii de la decuparea tapetului , avand grija sa stergem rapid eventualele picaturi de adeziv nedorite de pe suprafata acestuia cu un burete inmuiat in apa curata.

In afara ca am invatat cum punem tapetul la linie , mai avem si avantajul unor pereti superbi al caror aspect il putem schimba oricand cu alt model , in conditii de maxima curatenie si minim efort financiar.

Veți avea nevoie de:
  • Cum punem tapetul
#1

Cum punem tapetul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa montezi tigla metalica: sfaturi pentru incepatori

Parte integranta a structurii si personalitatii unei case , acoperisul completeaza identitatea imobilului iar tigla metalica este prin calitatile sale elementul cu impact vizual major asupra admiratorului constructiei.

Cum instalam un tavan fals independent?