Cum instalam un tavan fals independent?

Cum instalam un tavan fals independent?

Ultima moda din domeniul amenajarilor interioare e reprezentata de tavanul fals independent sau casetat cum i se mai spune , foarte facil de instalat , demontabil si cu un impact vizual spectaculos.

Imposibil sa nu fi admirat tavanele celor mai noi constructii de tip mall sau supermarket unde combinatia de lampi cu leduri si splendidele modele de tavan fals independent dau o nota moderna incintei , indiferent de marimea acesteia.

Modul cum instalam un tavan fals nu necesita cunostinte tehnice deosebite , tot ceea ce avem nevoie se rezuma la timp , rabdare si cateva unelte necesare imbinarii sau fixarii partilor componente. Pentru finalizarea corecta a lucrarii , vom fi nevoiti sa facem o lista cu toate uneltele si piesele pe care le vom utiliza. Iata care sunt acestea : o ruleta , o rindea , un spaclu , o drisca , o foarfeca de taiat tabla , o surubelnita electrica , banda adeziva din fibra de sticla , pasta rigips , un ghem de sfoara , dibluri , ancore pentru profile , piese de imbinare , piese de agatare , profile metalice , tije de suspendare si suruburi autoforante. Vom incepe cu masurarea nivelului inaltimii la care dorim sa pozitionam tavanul. Este recomandat sa facem pe fiecare perete cate trei masuri cu ruleta (capete + mijloc) deoarece nu toti peretii sunt perfect drepti. Vom trasa apoi nivelul tavanului de la un capat de perete la celalalt cu ajutorul sfoarei care va fi bine intinsa pentru obtinerea unei linii drepte. Fixam apoi profilele de perimetru UW deasupra semnului trasat cu ajutorul diblurilor , la o distanta maxima de 80 cm pe intreg conturul trasat. Tot cu sfoara vom trasa pe tavan linii paralele cu peretii la o distanta de 90 cm pe lungime si 50 cm pe latime. Urmeaza infiletarea tijelor metalice in fiecare intersectie a liniilor trasate anterior (cu dibluri de otel daca tavanul e din beton sau cu suruburi pentru lemn cu cap patrat daca tavanul e din lemn) dupa care vom asambla piesele de imbinare cu tijele metalice. Vom continua cu montarea profilului portant CD prin intermediul pieselor de imbinare si a tijelor , dupa ce in prealabil acesta a fost taiat la dimensiunile necesare. Daca placile tavanului au 2,5 mm grosime , profilele metalice se vor reuni la o interaxa de 50 cm , pentru grosimea de 9,5 mm ele se vor reuni la 40 cm. Vom taia apoi placile de tavan si le vom slefui muchiile dupa care le vom fixa cu suruburile autoforante la o distanta de 50 cm intre ele , folosind surubelnita electrica. Cam asta a fost tot , operatiunea despre cum instalam un tavan fals s-a incheiat cu bine , mai ramane sa acoperim rosturile dintre placi cu banda din fibra de sticla , chituind ulterior imbinarile cu pasta de rigips si finisand cu drisca.

Acum daca tot am invatat cum instalam un tavan fals si ne-a iesit perfect , pentru o completare moderna a decorului se recomanda montarea unor lampi de iluminat cu leduri si oglinzi sau a unor spoturi.

Veți avea nevoie de:
  • Cum instalam un tavan fals
#1

Cum instalam un tavan fals

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum punem tapetul: sfaturi pentru reparatii

Fiecare rola de tapet noua contine in interiorul ambalajului instructiuni de utilizare , la prima vedere nu pare o treaba prea complicata dar trebuie sa stim cateva secrete despre cum punem tapetul ca sa iasa drept si neted pe perete.

Cum sapam o fantana: instructiuni si pasii necesari