Cum instalam o usa metalica in cel mai simplu mod?

Cum instalam o usa metalica in cel mai simplu mod?

Usile metalice prezinta un grad sporit de siguranta la efractie in comparatie cu cele traditionale, datorita materialelor folosite precum si sistemului de inchidere, unele fiind prevazute cu 2 sisteme de inchidere.

La usile prevazute cu 2 sisteme de inchidere, butucii sunt protejati cu pastille de protectie, ceea ce asigura protectie maxima, rezistand la menavrari si socuri repetate sau puternice.

Pentru a lua in calcul o serie de factori, trebuie sa precizati clar destinatia usii: usa de intrare in apartament sau usa de intrare casa exterior.

In ultima perioada, oricine doreste sa achizitioneze o usa de intrare sigura, se gandeste la o usa metalica. Pentru un nivel de inalta siguranta, trebuie sa acordati o atentie deosebita urmatoarelor detalii: grosimea tablei, izolatia termica, protectia antiefractie, permeabilitatea la aer, natura finisajului, instalarea tocului in zidarie si rezistenta la intemperii.

Inainte de montare, usile se depoziteaza in spatii inchise, ferite de umiditate. In timpul lucrarilor de motaj sau amenajare, usa va fii protejata pentru a nu intra in contact direct cu materialele de constructie.

Vom vedea mai jos cum instalam o usa metalica, care sunt pasii efectivi de montaj:

-La locul de montare se scoate usa veche din toc;

-Se pozitioneaza tocul in deschidere pentru a se stabili locul in care se introduc diblurile metalice in zidarie sau, dupa caz, armatura metalica in eventualitatea fixarii tocului prin sudura;

-Dupa ce s-au dat semnele pe zidarie, se perforeaza zidul efectuand orificiile in care se vor introduce diblurile sau armatura metalica;

-se pozitioneaza tocul in deschidere si se fixeaza initial prin operatia de impanare concomitent cu reglajele necesare efectuate cu ajutorul unei nivele;

-se introduc suruburile prin orificiile din toc in diblurile din zidarie si se stang sau, in cazul fixarii prin sudare, se sudeaza armatura din zid de toc;

-dupa ce tocul a fost fixat se trece la operatia de fixare definitiva care se efectueaza cu spuma poliuretanica sau mortar;

-Se monteaza accesoriile pe usa si se prind cele doua placute pe toc, facandu-se ultimele reglaje ale inchiderii usii

-Se lasa 12 - 24 ore pentru a se intari spuma sau mortarul (in aceasta perioada nu se va lasa usa deschisa mai mult de 5 minute consecutive) si apoi se finiseaza.

Daca doriti sa schimbati usa veche, trebuie sa va documentati despre modul in care se instaleaza o usa metalica. Acest lucru poate fi facut si de un meserias in acest domeniu care ne ofera garantie lucrarii.

Veți avea nevoie de:
  • Cum instalam o usa metalica
#1

Cum instalam o usa metalica

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa faci un dulap cu mainile tale?

Construirea unui dulap nu este atat de grea pe cat ar parea mai ales ca, avand putina indemanare si imaginatie, nu ne mai trebuie decat uneltele si materialele necesare pentru asamblarea acestuia.

Cum sa construiesti panouri solare in cel mai simplu mod?