Cum aplicam tencuiala decorative: sfaturi pentru casa

Cum aplicam tencuiala decorative: sfaturi pentru casa

Tencuiala decorativa este o solutie excelenta pentru orice suprafata , acest tip de tencuiala da un aspect deosebit suportului , amplificand rezistenta suprafetei tencuite la multiple actiuni negative ale factorilor externi.

Secretul obtinerii unei zugraveli exterioare spectaculoase consta in modul cum aplicam tencuiala decorativa , tehnica pe care o putem invata cu ajutorul sfaturilor din acest articol.

Utilizata mai mult in acoperirea suprafetelor exterioare , tencuiala decorativa este un amestec de granule de divers cuart colorat , marmura si un liant cu vascozitatea smantanii. Se aplica pe orice suprafate rigide interioare sau exterioare (suporturi tencuite de beton , lemn , metal grunduit , placi de gipscarton , caramizi , BCA-uri , vopsele vechi rezistente sau placi de polistiren) . Atentie , nu se aplica pe suporturi care contin var. Un prim sfat despre cum aplicam tencuiala decorativa in mod corect ar fi pregatirea suprafetei ce urmeaza a fi tencuite astfel incat aceasta sa fie neteda , uscata si curata. Suprafetele nou construite cu ciment necesita 21 de zile de uscare , aceasta fiind minima durata de maturare a cimentului. Dupa indreptarea suprafetei (umplerea gaurilor si crapaturilor cu material de umplutura) se lasa sa se usuce apoi se aplica o amorsa speciala pentru tencuiala decorativa cu ajutorul unei bidinele. Aceasta amorsa se usuca in 4-24 ore ( in functie de umiditatea mediului ambiant) si are rolul de uniformizare a capacitatii de aderenta. Tencuiala decorativa nu se combina cu alte produse , amestecarea ei se face mecanic cu un malaxor inoxidabil atasat la o bormasina electrica. Se aplica numai in intervalul de temperatura 5-25 grade Celsius si o umiditate maxima de 65% cu ajutorul unei gletiere din otel inoxidabil. Alt sfat despre cum aplicam tencuiala decorativa corect il reprezinta faptul ca aplicarea sa fie efectuata continuu pe un perete intreg , in cazul in care aplicarea pe acelasi perete este continuata dupa cateva ore vor apare diferente de nuanta. Fiind un produs netoxic , ecologic , inodor si ignifug (nu arde si nu propaga flacara) , aplicarea tencuielii decorative nu presupune masuri deosebite de protectie. Mentionam ca are capacitatea de aerare , lasand suportul sa respire evitand posibilitatea instalarii igrasiei.

Chiar daca are un pret ceva mai ridicat , tencuiala decorativa este o alegere convenabila datorita aspectului unic si rezistentei superioare in timp la tot ce poate afecta suportul acoperit.

Veți avea nevoie de:
  • Cum aplicam tencuiala decorativa
#1

Cum aplicam tencuiala decorativa

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sapam o fantana: instructiuni si pasii necesari

Am avut norocul sa vedem lumina zilei intr-o zona geografica unde apa , acest element esential pentru sustinerea vietii , o gasim din belsug in rauri , lacuri sau in panza freatica aflata destul de aproape de nivelul suprafetei solului.

Cum sa faci acoperisul casei?