Cum sa cultivi orhidee acasa ?

Cum sa cultivi orhidee acasa ?

Desi are zeci de mii de specii in toata lumea , cea mai cunoscuta orhidee este splendida Phalaenopsis sau orhideea fluture. Admirator declarat al ei , m-am intrebat mereu cum sa cultivi orhidee in conditiile climei din tara noastra ?

Eleganta si delicata in acelasi timp , superba floare de orhidee este de departe preferata barbatilor in alegerea buchetului necesar zilelor aniversare , onomasticilor sau altor sarbatori.

Majoritatea iubitorilor de orhidee prefera sa cultive plantele la ghiveci (in interior) deoarece in gradina este riscant , ultimii ani dovedind schimbari bruste de temperatura si inmultirea fenomenelor extreme , situatii ce nu convin unei plante atat de fragile cum e orhideea. Nu este deloc greu sa inveti cum sa cultivi orhidee in interior , trebuie doar sa respectam cateva conditii obligatorii. Odata ce am cumparat orhideele , locul optim unde le putem pune este la o fereastra indreptata spre nord sau est , unde soarele nu bate direct multe ore din zi. Orhideele au nevoie de 16 ore de lumina pe zi , pe timp de iarna multumindu-se chiar si cu lumina artificiala. Fiind o planta ce adora umiditatea , poate fi pusa la fereastra bucatariei sau la baie. Ca si temperaturi , intervalul de 20-30 de grade Celsius ziua si nu mai mult de 20 de grade Celsius noaptea reprezinta exact dorintele orhideei. La temperaturi mai mici de 20 de grade infloreste mai putin dar face flori mai mari , mai frumoase. Fiind o planta ce nu poate stoca apa trebuie sa o udam putin si des , nu e recomandat sa o udam seara , riscam sa-i putrezeasca radacinile astfel ca ar fi benefic sa asezam ghiveciul pe o tava acoperita cu pietricele. O alta cerinta este legata de buna circulatie a aerului in locul unde am asezat orhideea , acest lucru ferind planta de diverse boli ce apar cand spatiul nu e aerisit. Acum daca ai aflat cum sa cultivi orhidee este bine sa stii si cum sa le inmultesti. Inmultirea poate fi prin seminte , butasi sau bulbi , aceasta din urma fiind cea mai des utilizata , separarea acestora fiind necesara odata cu trensplantarea plantei intr-un ghiveci mai mare datorita cresterii anuale. Atentie la aparitia bobocilor , planta trebuie ferita de schimbari bruste de temperatura altfel vom pierde bobocii iar in situatia cand culoarea frunzelor este spre galben inseamna ca are prea multa lumina si trebuie mutata mai la umbra.

Explozie de culoare si parfum distins iti vor darui aceste minunate flori , grija si atentia ce-am dovedit invatand cum sa cultivi orhidee ne vor fi rasplatite astfel de mama natura.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa cultivi orhidee
#1

Cum sa cultivi orhidee

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa cultivi capsuni acasa?

Cum sa cultivi capsuni acasa este o idee cu multe avantaje pentru mediul familiar, ajutand atat la infrumusetarea spatiului alocat cat si la obtinerea unor recolte valoroase. Capsunii au o valoare nutritiva apreciata si se cultiva usor.

Cum sa cultivi ciuperci pe balcon?