Cum sa cultivi ciuperci pe balcon?

Cum sa cultivi ciuperci pe balcon?

Cum sa cultivi ciuperci in sistem gospodaresc propriu, fara efort sau complicatii in obtinerea recoltelor este o preocupare profunda a iubitorilor de trufandale ce urmaresc si practica diferite tehnologii.

Cum sa cultivi ciuperci presupune aranjarea unui spatiu dedicat culturii prin dezinfectare, mentinerea limitelor termice, ventilare corespunzatoare si amplasarea stratului de cultura.

Cum sa cultivi ciuperci stabilind un program de lucru eficient asigura ciclurilor de cultura un flux continuu de productie. Ciupercile comestibile au o valoare nutritiva bogata in proteine, aminoacizi esentiali, vitamine si substante minerale. Acestea sunt foarte apreciate datorita gustului, aromei deosebite si usurintei in pregatire. Cele mai cunoscute ciuperci cultivate in sistem gospodaresc sunt Pleurotus si Champion. Tehnologiile de cultura ale acestora sunt usor de practicat si mentinut astfel incat sa se obtina productii evitand atacul de boli sau daunatori. Cum sa cultivi ciupercipe balconprintr-o justa organizare a lucrarilor si achizitionand de la centre specializate substratul de cultura este mai mult decat simplu. In general, substratul se gaseste in centre specializate care garanteaza obtinerea recoltelor si nu au cost ridicat. Pregatirea compostului si insamantarea in propria gospodarie este mai dificila producand o sensibilizare a culturii la atacul bolilor sau daunatorilor. Cea mai sigura tehnologie care poate fi aplicata in gospodarie sau pe balcon consta in pregatirea spatiului vizand dezinfectarea care poate fi facuta termic si crearea microclimatului corespunzator: temperatura aerului scazuta sub 20 grade, umiditatea mentinuta la 85% si ventilatia sporita. Se va introduce substratul de cultura si se va urmari indeosebi temperatura. In orice situatie, timpul necesar minim pentru inceperea recoltarii este 35-55 zile, iar recoltarea se va face treptat. Cultura de Pleurotus asigura pana la cinci cicluri de productie din acelasi substrat. Fluxurile tehnologice difera de la caz la caz, insa indiferent de specie, cultivarea unui mp intr-un ciclu nu necesita mai mult de o zi de lucru. Fiind perisabile se recomanda a fi consumate imediat dupa recoltare sau pregatite pentru refrigerare.

Cum sa cultivi ciuperci pe balcon sau in gospodarie este mai mult ca sigur o experienta interesanta din care rezulta productii valoroase care pot fi pregatite sub forma de conserve, mancaruri reci si calde.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa cultivi ciuperci
#1

Cum sa cultivi ciuperci

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa cultivi orhidee acasa ?

Desi are zeci de mii de specii in toata lumea , cea mai cunoscuta orhidee este splendida Phalaenopsis sau orhideea fluture. Admirator declarat al ei , m-am intrebat mereu cum sa cultivi orhidee in conditiile climei din tara noastra ?

Cum sa ingrijesti florile de apartament : sfaturi pentru incepatori