Cum sa cultivi capsuni acasa?

Cum sa cultivi capsuni acasa?

Cum sa cultivi capsuni acasa este o idee cu multe avantaje pentru mediul familiar, ajutand atat la infrumusetarea spatiului alocat cat si la obtinerea unor recolte valoroase. Capsunii au o valoare nutritiva apreciata si se cultiva usor.

Cum sa cultivi capsuni acasa in 4 etape fundamentale: alegerea perioadei de insamantare sau sadire, pregatirea terenului, pregatirea stolonilor si cultivarea propriu-zisa. Capsunii nu necesita conditii aparte de cultivare sau ingrijire.

Poate va vine greu sa credeti, dar sa inveti cum cultivi sa capsuni acasa nu este atat de greu, este o operatie care necesita indemanare, dar care ofera satisfactii pe masura. Capsunii au un aport nutritiv foarte important pentru organismul omului. Acestia contin surse importante de vitamine, minerale si, datorita continutului redus in zaharuri, pot fi administrati persoanelor diabetice. In felul acesta capsunul este o planta de cultura apreciata si consumata frecvent, in intreaga lume. Capsunii se cultiva toamna, primavara sau vara. Plantarea timpurie de vara, in iunie-iulie, este cea mai benefica pentru ca acestia sa rodeasca in urmatorul an. Pentru ca plantarea sa se poata face, terenul destinat culturii trebuie afanat si parcelat corespunzator. Pregatirea terenului se refera la formarea randurilor de capsun, cu spatiu suficient intre ele, pentru a opera lucrarile de ingrijire. O alta lucrare se refera la amplasarea gropilor unde vor fi plantati stolonii. Pregatirea stolonilor este etapa in care se mocirlesc radacinile acestora intr-un amestec de pamant galben, balega proaspata de bovine si apa. Aceasta mocirlire se va face pentru un contact mai bun al radacinilor cu pamantul. De asemenea, se taie din radacini daca acestea depasesc 20 cm.

Cultivarea propriu-zisa se face dupa ploaie sau irigare pentru a asigura un start bun in vegetatie al plantutelor. Gropile efectuate trebuie sa asigure spatiu suficient astfel incat radacinile capsunului sa fie verticale, nu indoite sau aglomerate. Se introduce corect stolonul in gropita si se strange pamantul fara a efectua o batatorire prea puternica a solului. Semnalele de opunere a rezistentei la incercarea de a o scoate din sol o plantuta reprezinta semnalul ca plantarea este corect efectuata. Mentinerea solului curat de buruieni, aerat si udarea la 2-3 zile va asigura prinderea multor stoloni in timp util. Cu inca putin efort in intretirenerea solului, cultura capsunului va da primele roade.

Cultivarea capsunilor acasa este usor de realizat si aduce foarte multe satisfactii, cum ar fi: urmarirea indeaproape a dezvoltarii, ingrijirea cu mainile proprii si savurarea primelor fructe delicios de aromate.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa cultivi capsuni
#1

cum sa cultivi capsuni

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa ingrijesti florile de apartament : sfaturi pentru incepatori

Cum sa ingrijesti florile de apartament prin aplicarea unor lucrari esentiale si urmarind asigurarea conditiilor de mediu prielnice este simplu de realizat, sustinand dezvoltarea optima a plantelor.

Cum sa cultivi orhidee acasa ?