Facem solarul cu mainile noastre: Cum sa montezi policarbonatul ?

Facem solarul cu mainile noastre: Cum sa montezi policarbonatul ?

Una dintre inventiile spectaculoase din domeniul maselor plastice este policarbonatul. Acest material inlocuieste cu succes sticla , avand multiple utilizari datorate unei rezistente superioare si greutati inferioare.

Majoritatea meseriasilor buni au plecat in strainatate asa ca daca doresti sa ai un solar trainic ar fi bine sa inveti singur cum sa montezi policarbonatul , numai asa vei feri de capriciile naturii plantele pe care doresti sa le cultivi.

Solarul familial a fost si este o sursa de hrana consistenta pentru majoritatea propietarilor de parcele de teren din mediul rural si chiar a unora din mediul urban. Specialistii recomanda constructia unui solar de 100 metri patrati pentru fiecare familie din mediul rural , solar a carui structura va fi de preferinta din lemn. Numai pe structura de lemn vei sti cum sa montezi policarbonatul astfel incat sa reziste la caderi masive de zapada asa cum ne-am obisnuit in ultimile ierni. Pentru o structura din lemn cat mai rezistenta este obligatoriu sa se ingroape stalpii de sustinere la maxim doi metri unul de celalalt iar panta acoperisului sa fie cat mai abrupta pentru ca ploaia si zapada sa alunece rapid , evitand ingreunarea acoperisului (in special pentru caderile de zapada) . In functie de dimensiunile solarului se va alege construirea unor panouri demontabile ori pe cele doua laterale (in cazul in care solarul este mai lung de 15 metri) ori in cele doua capete (daca lungimea solarului e mai mica de 15 metri) , panouri necesare pe timpul verii pentru aerisirea plantelor. Pana acum cativa ani solarele se acopereau cu diverse folii de polietilena dar acestea trebuiau schimbate dupa 1-2 ani . Cu o dimensiune standard de 6 x 2,0 metri , placile de policarbonat reprezinta alegerea perfecta , tinand cont ca au o rezistenta si o durata de viata de cateva ori mai mare decat folia. Avand structura celulara , placile de policarbonat au capacitatea de a pastra caldura in interiorul solarului si un coeficient mai bun de transmisie al luminii. Un mic truc al modului cum sa montezi policarbonatul corect este sa incepi cu placa pusa pe lungime din marginile laterale ale solarului catre mijlocul solarului. Astfel acoperirea placilor poate fi facuta minim un centimetru una peste cealalta , pe directia scurgerii apei de ploaie de pe acoperis. Marginile taiate ale fiecarei placi trebuie umplute cu silicon transparent , evitand intrarea insectelor ce pot obstructiona patrunderea luminii.

Caracterul benefic al cultivarii legumelor proprii se reflecta in gustul superior si precocitatea recoltei fata de cele din supermarket , cu mentiunea esentiala ca legumele noastre sunt ecologice (libere de stimulenti chimici) .

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa montezi policarbonatul
#1

Cum sa montezi policarbonatul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa ingrijesti muscatele: sfaturi pentru lenosi

Inca din sec. XVI muscatele sunt utilizate atat ca decor cat si ca plante cu deosebite proprietati terapeutice. Avantajul de a sti cum sa ingrijesti muscatele iti va infrumuseta si parfuma discret locuinta.

Cum sadim capsuni la casa de vacanta?