Cum sadim iarba de gazon: sfaturi simple

Cum sadim iarba de gazon: sfaturi simple

Cum sadim iarba de gazon urmarind sa rasara uniform si sa se dezvolte armonios. Iarba de gazon este foarte apreciata pentru amenajarile exterioare, insa ea trebuie saditaastfel incat sa rasara uniform.

O preocupare aparte la cum sadim iarba de gazon apare datorita golurilor care se formeaza adesea dupa rasarire. Iarba de gazon trebuie sadita imediat dupa irigare sau ploaie si necesita cateva etape de baza.

Cum sadim iarba de gazon: sfaturi simple, utile si usor de pus in practica de orice persoana. Gazonul este un element de estetica utilizat frecvent in gradinile dedicate unor activitati recreative sau atunci cand se urmareste o gradina usor de intretinut. In multe cazuri, cum sadim iarba de gazon implica aspecte neclare si semne de intrebare. Exista trei etape de baza insadirea ierbii de gazon: pregatirea terenului, sadirea propriu-zisa si batatorirea. Prima etapa este cea in care solul va fi afanat, greblat si irigat imediat, daca se doreste sa se sadeasca imediat gazonul. Una dintre marile greseli efectuate la sadire consta in irigarea dupa ce se efectueaza imprastierea semintelor la suprafata solului. Faptul ca semintele nu se incorporaza in sol si se iriga dupa imsamantare determina spalarea si aglomerarea semintelor in palcuri, rezultand goluri de iarba la rasarire. Etapa de insamantare propriu-zisa consta in imprastierea semintelor de gazon pe doua directii: se presara semintele in plan orizontal si apoi in plan vertical, astfel incat pe teren va aparea un aspect hasurat. Este foarte important sa se procedeze in acest fel, aceasta procedura de insamantare reducand la minim aparitia golurilor de iarba. Cea de-a treia etapa consta in batatorirea terenului pentru a fixa samanta si a reduce riscul ca aceasta sa fie luata de vant si purtata in alte locuri. Exista un instrument realizat intr-o coada si o bucata groasa de pal care usureaza munca si realizata un liant potrivit intre sol si samanta. In continuare se va proceda la udarea cu jet fin de apa a ierbii de gazon pana la rasarire. Daca rasarirea are loc cu goluri, se va proceda la o reinsamantare a golurilor, iar configurarea terenului se va obtine din lucrarile de tundere a gazonului. Mai simplu se poate proceda direct la achizitia rulourilor de iarba care se vor fixa extrem de usor pe suprafata dorita, insa sadirea ierbii direct in sol are o durata de viata mult mai mare. Metoda practicacum sadim iarba de gazoneste simplu de realizat in orice gospodarie.

Sadirea iarbii de gazon este la indemana oricarei persoane, iar efortul fizic depus in urmarea etapelor detaliate se transforma in obtinerea unui rezultat satisfacator: un teren amenajat, ingrijit si uniform.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sadim iarba de gazon
#1

Cum sadim iarba de gazon

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa faci un havuz pe peluza de la tara?

Cum sa faci un havuz din materiale avute in gospodarie, pornind de la o schita intocmita si tinand cont de ancadrament, este o lucrare menita sa transforme peluza intr-un spatiu armonios.

Cum decoram gradina: idei de design peisagistic