Cum sa tunzi gazonul cu ajutorul trimmer-ului ?

Cum sa tunzi gazonul cu ajutorul trimmer-ului ?

Îngrijirea grădinii presupune în primul rând îngrijirea peluzei și a gazonului ei. El trebuie să fie tăiat la o dimensiune de cel mult 3 centimetri în sezonul călduros, și la 5 centimetri înainte de sezonul rece. Află cum sa tunzi gazonul !

Tot mai mulți cetățeni, sătui de aglomerația și zgomotul de la oraș, se mută în mediul rural în dorința de a găsi un loc liniștit în care să-și crească copii. Pentru un aspect estetic al curții trebuie să știi cum sa tunzi gazonul .

Cum să îngrijești peluza casei tale

Pe piață există multe modele de trimmere, însă principalul criteriu de alegere a lor este tipul de alimentare: pe benzină sau electric. Ambele prezintă atât avantaje cât și dezavantaje. Primul, cel pe benzină, are avantajul de a fi mult mai mobil decât celălalt, iar dezavantajele se referă la mirosul benzinei și a uleiului și la costul mai mare a carburantului. Cel de-al doilea este mai puțin mobil (pentru o parcelă mare ca suprafață este nevoie de un prelungitor de cel puțin 20 de metri) , dar carburantul, electricitatea, este mai ieftin.

Cum sa tunzi gazonul ? Această activitate nu necesită experiență sau cunoștințe avansate în domeniul grădinăritului sau industria tehnologică, ci multă atenție. Trebuie să fim atenți să ținem corect trimmer-ul în mână (amplasând sus mâna dreaptă pentru manevrare și jos mâna stângă pentru susținere) și să avem grijă ca lama aparatului să atingă doar gazonul sau suprafețe moi (dacă aceasta va intra în contact cu suprafețele dure există riscul ca lama acestuia să sară din aparat și să provoace accidente neplăcute) .

Pornim trimmer-ul, fie de la buton, fie trăgând de firul de contact (în funcție de model sau de carburantul folosit) și îndreptăm lama la 3 centimetri de sol parcurgând întreaga suprafață parcelei. Se va începe de la marginea suprafeței gazonate pentru a nu uita tunderea gazonului de pe vreo suprafață a grădinei. Tăietura corectă se face stând pe loc și rotindu-ne la 180 grade pentru a nu ne provoca vătămări corporale.

Știind aceste lucruri, gazonul nostru va avea un aspect de îngrijit, iar grădina noastră va străluci de frumusețe. Această activitate este necesar să fie făcută la cel mult o lună, pentru ca dimensiunea gazonului să nu fie prea mare și pentru a nu fie mai dificil (cu cât gazonul este mai lung, cu atât va fi mai greu să-l tundem) .

Voila, am aflat cum sa tunzi gazonul simplu și rapid cu ajutorul trimmer-ului !

Așadar, acum ne putem bucura de confortul casei și a grădinei noastre liniștite, știind cum sa tunzi gazonul, conferindu-i parcelei tale un aspect minunat făcându-i pe vecini invidioși.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa tunzi gazonul
#1

Cum sa tunzi gazonul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum decoram gradina: idei de design peisagistic

Indiferent ca avem o curte mica sau mare, mereu ne intrebam cum decoram gradina. In acest sens este indicat sa apelam si la specialisti, care ne pot indruma si indica cateva elemente de design.

Pomicultorului incepator: Cum sa cureti pomii fructiferi ?