Cum sa faci un havuz pe peluza de la tara?

Cum sa faci un havuz pe peluza de la tara?

Cum sa faci un havuz din materiale avute in gospodarie, pornind de la o schita intocmita si tinand cont de ancadrament, este o lucrare menita sa transforme peluza intr-un spatiu armonios.

Cum sa faci un havuz pe peluza de la tara in timp scurt, evitand complicatiile si necunoscutul, presupune achizitionarea catorva elemente si preluarea unor etape de lucru usor de pus in practica.

Cum sa faci un havuz - un exercitiu cu complexitate redusa, menit sa aduca un plus de valoare peluzei prin efectul linistitor conferit de apa. Se stie ca apa are efect benefic asupra detensionarii organismului uman si poate fi folosita pentru a creea un mediu benefic asupra intreagii familii. De asemenea, un havuz este usor de intretinut in tot timpul anului si da peluzei un efect imbietor. Cum sa faci un havuz folosind ca element principal piatra si urmand cateva etape de baza este simplu, usor si putin complicat. Materiale necesare: piatra de rau, ciment sau chit de imbinare, un vas adanc de 15 cm, pompa de recirculare a apei si plante decorative. Ancadramentul se va face pornind dintr-un colt al peluzei in care se procedeaza la imbinarea pietrelor cu ciment sau chit, in functie de inspiratie. Partea din spate va fi cu minim 30 cm inaltata, din varf va porni o imbinare de tuburi deschise sau farfurii pe care va circula apa in vasul colector de la baza constructiei. Pompa de recirculare va fi asamblata si introdusa in vasul colector plin cu apa, iar furtunul de recirculare va fi conectat de la vasul colector si fixat in varful constructiei, incepand cu primul tub sau farfurie. In momentul alimentarii de la sursa de curent pompa va purta apa prin furtun in varful constructiei de unde va siroi lin prin imbinarea de tuburi sau farfuri inapoi in vasul colector. Mai departe se pot aplica cateva palcuri de plante ornamentale verzi sau ghivece cu flori fixate din loc in loc. Lucrari de intretinere: se completa nivelul apei din vasul colector ori de cate ori este nevoie, se va efectua udarea si afanarea solului la plantele din jur si curatarea sistemului de recirculare atunci cand este cazul. Odata cu venirea sezonului rece, pompa va fi deconectata si depozitata intr-un spatiu adapostit pentru pastrare in conditii optime. Iarna peisajul va fi intregit de zapada care va transforma peluza intr-un peisaj de poveste.

Cum sa faci un havuz constituie o imbinare armonioasa de elemente pe peluza si nimic nu pare a fi mai incantator decat timpul petrecut cu familia intr-un colt impletit cu binecuvantare de la natura.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci un havuz
#1

Cum sa faci un havuz

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa cresti trandafiri in propria gradina?

Inca din anul 3000 inainte de Christos , trandafirul , acest rege neincoronat al florilor a incantat simturile a sute de generatii prin cele peste 200 de specii si 0.0 de soiuri existente in acest moment pe tot globul.

Cum sadim iarba de gazon: sfaturi simple