Cum decoram gradina: idei de design peisagistic

Cum decoram gradina: idei de design peisagistic

Indiferent ca avem o curte mica sau mare, mereu ne intrebam cum decoram gradina. In acest sens este indicat sa apelam si la specialisti, care ne pot indruma si indica cateva elemente de design.

In continuare, totul tine de imaginatia si creativitatea noastra, despre cum decoram gradina. Dar, este bine sa tinem cont si de anumite reguli. De anumite indicatii si proportii. Sa vedem despre ce este vorba.

Trebuie sa acordam o importanta deosebita elementelor de design, de ordine si proportii, armonie si diversitate. Sa alegem plantele in functie de textura si forma. Nu este bine sa plantam numai plante din aceeasi specie, indicat este sa alternam, plante care infloresc abundent si plante fara flori. Astfel vor fi mereu intr-o armonie perfecta. Atunci cand hotaram cum decoram gradina este bine sa tinem seama de marimea gradinii, de aspect si de solul pe care il avem.

In cazul unei gradini mari, putem opta pentru o fantana sau chiar un foisor, inconjurate de arbusti si plante colorate.

In cazul unei gradini mai mici este de ajuns o planta care sa impuna prin dimensiuni si sa atraga prin frumusete. In gradini, din loc in loc putem confectiona cate o casuta pentru pasari. Vara, dar mai ales iarna le va fi de un real folos, iar noi ne alegem cu cate un tril vesel de multumire.

Pe un teren intins, putem amenaja o cascada, inconjurata cu pietre aduse de la munte. Acestea vor avea un real efect pentru ochii privitorilor. Tot asa, un foisor din lemn, pe jos pavat cu piatra, care sa ne adaposteasca de zilele toride, dar si de ploile trecatoare de vara.

Exista si cazul in care avem doar un balcon. Aici intervine lipsa de spatiu. Dar si in cazul acesta ne putem creea un spatiu plin de verdeata in care sa ne petrecem in liniste dupa-amiezele sau clipele de odihna. Cele mai usor de tinut pe balcon sunt muscatele si petuniile care sunt pline de flori din cele mai variate culori si nuante.

Un element important in decorarea gradinii, este si mobilierul. Acesta trebuie sa fie din lemn sau lemn cu fier forjat: bancute, mese, scaune iar in jurul lor este bine sa folosim plante decorative sau mici copacei. Toate aduc o stare de bine si ne putem relaxa in mijlocul lor. Intrarea in gradina este bine sa fie marcata cu arcade de lemn inconjurate cu flori. Si, din nici-o gradina nu trebuie sa lipseasca felinarele, statuetele si faimosii pitici.

Neintarziat trebuie sa punem in aplicare tot ce am invatat despre cum decoram gradinasi, la sfarsit, ne vom simti nemaipomenit de bine in coltisorul creat de noi pentru relaxare si voie buna. Va doresc o dupa amiaza placuta.

Veți avea nevoie de:
  • Cum decoram gradina
#1

Cum decoram gradina

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sadim iarba de gazon: sfaturi simple

Cum sadim iarba de gazon urmarind sa rasara uniform si sa se dezvolte armonios. Iarba de gazon este foarte apreciata pentru amenajarile exterioare, insa ea trebuie saditaastfel incat sa rasara uniform.

Cum sa tunzi gazonul cu ajutorul trimmer-ului ?