Cum sa ingrijesti iepurii in conditii casnice ?

Cum sa ingrijesti iepurii in conditii casnice ?

Iepurii, cele mai drăguțe animale de companie ce nu necesită un venit mare pentru a-i întreține. Ei sunt iubiți atât de copii cât și de cei mari. Află cum sa ingrijesti iepurii și care este costul de achiziție și întreținere !

Ți se par demodați câinii, hamsterii sau pisicile sau doar îți dorești un animal de companie mai special ce nu-ți face dezordine in casă ? Află în acest articol cum sa ingrijesti iepurii, acești micuți drăgălași !

Cum sa ingrijesti iepurii, aceste făpturi micuțe și afectuase

Iepurii sunt tot mai căutați pe piața petshopurilor, mustățile și blănița lor pufoasă sunt irezistibile pentru un larg public. Ei se găsesc într-o gamă largă de rase, de la cei mai micuți până la cei mari, de la cei leneși până la cei energici. Află cum să îngrijești iepurii și de ce ai nevoie pentru micuțul tău ! În primul rând, ca pentru orice altă ființă, avem nevoie pentru pufos de o căsuță, în cazul acesta de o cușcă. Ea trebuie să fie de cel puțin triplul mărimii acestuia deoarece acesta are nevoie să-și întindă mușchii ( exemplu: dacă lungimea corpului lui este de 50 centimetri, avem nevoie de o cușcă de cel puțin 1,5 metri lungime și 50 cm lățime ) . Prețul acestora se învârt în jurul sumei de 100-150 lei sau 200 lei cu accesorii necesare incluse ( compartiment de mâncare și unul pentru apă ) . Igiena acesteia se face ușor, are o lădiță în partea inferioară pe care o vom umple cu rumeguș, acesta la interval de 2 zile trebuie schimbat și curățată cu o soluție specială ce o putem procura de la petshop ( ce costă în jur de 15 lei ) .

În al doilea rând, micuțul nostru trebuie hrănit, acesta mănâncă ce este obijnuit nativ să mănânce : leguminoase ( varză, morcovi, țelină, salată ) ce-i va oferi vitamine necesare pentru o sănătate și o blăniță perfecte, fructe ( mere, pere, gutui ) și semințe și fructe dezhidratate ( găsiți mixuri cu acestea la petshop - în jur de 15 lei per kilogram ) . Prepararea hranei se face foarte simplu, se spală fructele sau legumele și se taie la o dimensiuni cât micuțul să le poată apuca cu lăbuțele. Morcovul sau țelina, ori orice legumă tare este necesară cel puțin odată pe zi pentru că-l ajută să-și tocească dințișorii.

Ultimul, dar nu cel din urmă aspect este cel legat de sănătatea și igiena iepurașului, este recomandat să-l ducem la cel puțin 3 luni la un mic consult . Spălarea se face când este necesar, se folosește un șampon special pentru blănița lui ( costă în jur de 20 lei și ajunge pentru 10-15 spălări ) .

Acum că ai aflat cum sa ingrijesti iepurii bucură-te de micuț și nu uita, este necasar ca cel puțin 30 minute pe zi să-l lași liber prin casă, dar atenție, nu-l lăsa nesupravegheat fiindcă este expert în rosul firelor !

Așadar, odată ce ai aflat cum sa ingrijesti iepurii numai rămâne decât să-ți cumperi unul (sau să adopți) și să te bucuri de energia și afecțiunea acestor micuțe animale de companie.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa ingrijesti iepurii
#1

Cum sa ingrijesti iepurii

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa ai grija de un caine: instructiuni sumare

Cum sa ai grija de un caine in conditiile unui program de munca incarcat, ramane o preocupare pentru multe persoane care nu sunt dispuse sa renunte la compania acestuia atat de usor.

Cum obtinem miere: bazele meseriei de apicultor