Cum sa cresti iepuri acasa?

Cum sa cresti iepuri acasa?

Sa invatam cum sa crestem iepuri! Aceste animalute simpatice dau cea mai gustoasa si sanatoasa carne alba! Simplu si ieftin de hranit, iepurii ofera nenumarate beneficii la costuri reduse de investitie.

Datorita proceselor industrializate de crestere a animalelor de casa, tot mai multe persoane iau in calcul solutii alternative de procurare a hranei naturale. Sa aflam cum sa cresti iepuri!

Pentru a invata cum sa cresti iepuri in propria curte nu este nevoie decat pe putina imaginatie si putin spatiu. Trei iepuri au nevoie de un metru patrat pentru a creste in conditii acceptabile. Asadar, in functie de numarul lor, se pot amenaja diverse custi in care acestia pot creste. Este recomandat ca aceste custi sa fie supraetajate, atat din motive de izolatie termica intre custi, cat si de economie a spatiului pe orizontala.

Ca si hrana, iepurii trebuie hraniti de doua-trei ori pe zile. Fiind ierbivori, acestia se hranesc in principal cu ierburi amestecate cu lucerna, patrunjel si trifoi, graunte de cereale (ovaz, grau, orz, secara, porumb) , dar si cu legume precum morcovii, sfecla furajera, sfecla de zahar, guliile sau boabele de mazare. Este recomandat sa oferim urechiatilor aceste tipuri de hrana in cel mai natural mod posibil, fara alt fel de ingrasaminte sintetice. Hrana se poate administra asa cum este sau prelucrata prin procedee mecanice simple (zdrobire, macinare, tocare, etc. ) . Foarte important, pentru a sti cum sa cresti iepuri cat de sanatos posibil: ierburile nu se vor oferi rozatoarelor decat la o zi dupa ce au fost cosite si in nici un caz nu se vor oferi daca sunt ude de roua, sunt prajuite, murdare de pamant sau contin plante posibil toxice. Vara, se recomanda hranirea iepurilor si cu iarba simpla. Pentru a preveni imbolnavirea lor, legumele si chiar fructele oferite iepurilor trebuie spalate inaintea hranirii.

Hrana oferita urechiatilor trebuie sa fie cat mai variata si echilibrata si oferita in mod cat mai regulat, zilnic. Iepurii se hranesc mai linistit seara, cand este racoare si ceva mai liniste. In schimb, apa trebuie sa fie nelipsita din custile iepurilor si trebuie schimbata zilnic. Un iepure consuma zilnic o cantitate dubla de apa fata de hrana solida.

Asadar, investitia in iepuri de casa aduce o serie de beneficii la costuri relativ reduse. Cresterea iepurilor este varianta cea mai sanatoasa pentru hranirea familiei cu carne alba de calitate.

Ramane sa ne inarmam cu rabdare si putin curaj si sa invatam cum sa crestem iepuri chiar in propria nostra curte. Cu siguranta cei care au copii vor avea o motivatie in plus. Parintii stiu de ce!

Veți avea nevoie de:
  • cum sa cresti iepuri
#1

cum sa cresti iepuri

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa cresti pui de carne: sfaturi pentru crescatorii de animale

Carnea de pui broiler este mult mai frageda decat a puiului clasic de gaina , invatand cum sa cresti pui de carne ai asigurata nu numai renumita ciorba de gaina ci si gratarul de copane sau aripioarele picante.

Cum sa cresti gaini cu maxima eficienta?