Cum sa cresti curcani la ferma?

Cum sa cresti curcani la ferma?

Asemanata cu carnea rudelor salbatice , cea de curcan se numara printre cele mai vandute din lume , intotdeauna cererea fiind mult peste oferta , pretul per kilogram stationand undeva deasupra preturilor altor tipuri de carne.

Chiar daca nu avem traditia americanilor , e bine sa inveti metodele acestora despre cum sa cresti curcani astfel incat sa incepi o afacere profitabila deoarece carnea de curcan este considerata una dintre cele mai sanatoase.

Nu trebuie sa inveti cum sa cresti curcani daca nu esti ferm hotarat sa faci acest pas , ceva mai dificil la inceput dar cu rezultate excelente in final. Inainte de a cumpara pui de curcan trebuie sa ai pregatite adaposturile , acestea pot fi facute din cartoane sau din plasa de sarma , conditia de baza fiind perfecta curatire si dezinfectare prealabila. In adaposturi se vor instala radiatoare pentru incalzire si becuri pentru iluminare , pentru asternut folosindu-se talas din lemn (nu cartoane sau carpe) . Hranitorile si adapatorile se vor vopsi obligatoriu in rosu si se vor pozitiona sub becuri (curcanii au vederea slaba) , apa de baut fiind tratata cu 0,2 gr/litru cu glucoza. Se vor lua masuri de protectie contra rozatoarelor , prima saptamana se va asigura o temperatura de minim 36 de grade Celsius la nivelul asternutului (care va avea minim 5 cm de talas) , aceasta fiind coborata dupa fiecare saptamana cu 2 grade. Lumina va fi asigurata 23 de ore pe zi in primele 3 saptamani , scazand treptat pana la 14 ore dupa 3 saptamani , perioada in care puii trebuie ajutati sa gaseasca hrana si apa. In primele 5 saptamani puii se hranesc cu furaj tip starter apoi cu furaj granulat (colorat in rosu) , in apa dizolvand conform instructiunilor oxitetraciclina furajera 20% in loc de vaccin. Dupa 5 saptamani se hranesc cu furaj de crestere faza I apoi dupa 10 saptamani trecem la furaj faza II unde putem adauga uruiala de cereale (grau+porumb) si faina de soia sau floarea soarelui. Orice adaos de lucerna verde contribuie la cresterea sporului de greutate si a calitatii carnii. Un mic secret despre cum sa cresti curcani fara probleme ar mai fi grija maxima in primele 7 zile cand puii de curcan au tendinta sa se aglomereze in colturile adapostului , existand posibilitatea mortii prin asfixiere , in special noaptea. Se vor vaccina (se contacteaza veterinarul) contra pseudopestei aviare la 0,1 si 42 de zile.

Originar din nordul SUA , curcanul a fost adus in Europa odata cu intoarcerea conquistadorilor spanioli ai lui Cristofor Columb , carnea lui ramanand o delicatesa exact ca inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial.

Veți avea nevoie de:
  • cum sa cresti curcani
#1

cum sa cresti curcani

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum obtinem miere: bazele meseriei de apicultor

Mierea este caracterizată ca fiind unul dintre cele mai dulci alimente. Există persoane pasionate de meseria de apicultor, iar pentru asta vom învăța cum obținem miere de cea mai bună calitate.

Cum sa cresti pui de carne: sfaturi pentru crescatorii de animale