Cum sa ai grija de un caine: instructiuni sumare

Cum sa ai grija de un caine: instructiuni sumare

Cum sa ai grija de un caine in conditiile unui program de munca incarcat, ramane o preocupare pentru multe persoane care nu sunt dispuse sa renunte la compania acestuia atat de usor.

Cum sa ai grija de un caine necesita in primul rand o documentare asupra modului de ingrijireasa cum trebuie inainte de implicarea propriu-zisa, astfel incat procesul de crestere sa aduca bucurii de ambele parti.

In general, sa ai grija de un caine nu implica cine stie ce operatiuni importante, decat in cazul in care se doreste un caine dresat corespunzator nevoilor stapanului. Cum sa ai grija de un caine reprezinta un mod de organizare tinand cont de cativa factori, si anume: timp, alimentare si hidratare echilibrata, spatiu, controale periodice pentru vaccinari si tratamente necesare, accept din partea vecinilor daca se locuieste la bloc. Cum sa ai grija de un caine: instructiuni sumare menite sa ajute in procesul de ingrijire si crestere corespunzator. Cainele este printre cel mai apreciat animal de companie, existent in casele a mii de oameni. Nevoile de baza ale acestora sunt reprezentate de alimentatie, plimbari regulate, aplicarea unui ritual de ingrijire corespunzator, inclusiv controale periodice la veterinar. Pentru acestea trebuie fixat un program zilnic si respectat, astfel incat animalul sa nu sufere de stres ca urmare a unui ritm haotic de ingrijire. Cel mai important factor il reprezinta posibilitatea de a-i asigura minim doua plimbari regulate, dimineata si seara, atat pentru necesitatile fiziologice cat si pentru a-i asigura miscarea activa de care are nevoie. Daca caine trebuie lasat mai mult de 4 ore singur, i se va lasa la dispozitie apa, mancare si asternut pentru nevoile fiziologice. Alte necesitatii de care cainele are nevoie: petrecerea timpului in compania sa, pieptanarea o data pe zi, mangaierea si acordarea atentiei cuvenite ori de cate ori acesta o solicita. Pentru plimbarile regulate se va avea in vedere folosirea unui echipament potrivit: lesa, zgarda cu date de contact, botnita si optional implantare cu microcip. Sfaturile potrivite referitoare la cum sa ai grija de un caine pot fi obtinute de la medicul veterinar, de la alti crescatori sau agentiile de dresaj autorizate. Un mod de ingrijire optim determina o vietuire armonioasa in care omul va fi recompensat cu un comportament inteligent, loial si distractiv din partea cainelui.

Sfaturile potrivite referitoare la cum sa ai grija de un caine pot fi obtinute de la medicul veterinar, de la alti crescatori sau agentiile de dresaj autorizate si sunt necesare atunci cand intervin schimbari in mediu de convietuire.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa ai grija de un caine
#1

Cum sa ai grija de un caine

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa cresti gaini cu maxima eficienta?

Cum sa cresti gaini este o problema pe care si-au pus-o multe persoane care considera ca ar putea cheltui mai putini bani pe oua si carne. din fericire, acest proces nu este unul complicat, ci doar consumator de timp.

Cum sa ingrijesti iepurii in conditii casnice ?