Cum obtinem miere: bazele meseriei de apicultor

Cum obtinem miere: bazele meseriei de apicultor

Mierea este caracterizată ca fiind unul dintre cele mai dulci alimente. Există persoane pasionate de meseria de apicultor, iar pentru asta vom învăța cum obținem miere de cea mai bună calitate.

Meseria de apicultor este riscantă la început, dar după perioada de acomodare riscurile încep să scadă. Înainte de a începe o meserie de acest fel este bine să aflăm raspunsul la întrebarea: „Cum obținem miere? ”.

În apicultură avem ocazia să învățăm în fiecare zi cum obținem miere, iar de fiecare dată descoperim un alt mod. Cum obținem miere în funcție de tipul de albine, putem afla de la cei mai mari apicultori din lume.

Pentru a pune bazele meseriei de apicultor este necesar să ști câteva lucruri. Înmulțirea albinelor se poate face prin divizare, în timpul zilei. Atunci rezultatele vor fi mai mari. Roirea naturală este tot o înmulțire a albinelor, doar că se realizează în mod natural. Tipul și calitatea mierii este cea mai importantă bază a meseriei de apicultor.

Mierea administrată în mod corect poate să combata diverse viroze, are rol în imunitate, este des folosită ca îndulcitor și se găsește printre puținele alimente lipsite de E-uri.

Procesul de obținere a mierii reprezintă transformarea materiei prime în miere. Procesul începe atunci când albinele lucrătoare își folosesc trompa pentru a recolta nectarul din diferite flori. Nectarul ajunge în gușa albinei pentru a se amesteca cu salivă. Procesul de obținere a mierii se încheie în momentul în care albina reajunge la stup și transferă conținutul, depozitat în gușă, celorlalte albine care vor avea grijă ca mierea să fie perfectă.

Cum obținem miere în funcție de culoare, proveniență, modul de obținere, consistență, sau chiar aromă. Într-adevăr există o mare clasificare atunci când apare întrebarea cum obținem miere.

Pentru a avea parte de o miere florală, albinele trebuie să culeagă polen si nectar de la plantele melifere. Mierea extraflorală sau mierea de mană are origine vegetală.

Dupa modul de obținere, mierea poate fi: în faguri, topită sau scursă liber din faguri. Din aceste tipuri de obținere poate rezulta o miere lichidă sau cristalizată.

Culoarea mierii depinde de timpul în care ea este recoltată. Pentru o culoare galben spre portocaliu mierea trebuie strânsă primăvara. Mierea din nectar este galbenă dar in timp, culoarea incepe să se închidă.

Cum obținem miere de calitate rămâne ideea principală a meseriei de apicultor. Cel mai dulce aliment găsit sub numele de miere are un aspect cristalizat, lichid sau chiar vâscos și conține multe vitamine necesare unui organism sănătos.

Veți avea nevoie de:
  • Cum obtinem miere
#1

Cum obtinem miere

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

House, livada si gradina

Cei mai faimosi

Cum sa ingrijesti iepurii in conditii casnice ?

Iepurii, cele mai drăguțe animale de companie ce nu necesită un venit mare pentru a-i întreține. Ei sunt iubiți atât de copii cât și de cei mari. Află cum sa ingrijesti iepurii și care este costul de achiziție și întreținere !

Cum sa cresti curcani la ferma?