Cum sa impodobesti pomul de Craciun?

Cum sa impodobesti pomul de Craciun?

Cum sa impodobesti pomul de Craciun? Un moment plin de bucurie si de magie, un moment al emotiei, asteptat de noi toti, fie ca suntem copii sau adulti. Este timpul colindelor, a unei cesti de ciocolata calda si al focului vesel din soba.

Dar sa incepem povestea noastra despre cum sa impodobesti pomul de Craciun! De-a lungul timpului s-au tesut multe povesti si legende legate de traditiile diferitelor popoare. Si ele pleaca inca de pe timpul egiptenilor.

Vechii egipteni isi imbracau casele cu frunze de palmier, in ziua soltitiului de iarna. Prima data cand s-a impodobit un pom de Craciun a fost in secolul XV in Letonia. Romanii aveau si ei obiceiul impodobirii bradului in timpul sarbatorilor de Craciun. La noi in tara, aceasta traditie o intalnim inca de pe timpul dacilor, dar ei foloseaua brazii in ritualul nuntilor si al mortii. Abia dupa aceea pomii au inceput sa fie impodobiti in seara de Craciun. Americanii isi impodobesc si ei brazii in seara de 24 Decembrie, si odata cu ei si casele. Aici, impodobirea caselor a devenit un adevarat concurs, cine are cea mai frumoasa si luminata casa. Dar, indiferent de loc si timp, bradul este cel care reuseste sa stranga toata familia la un loc. Traditia spune ca in varful bradului, steaua este pusa de cel mai mic si cel mai mare membru al familiei. In trecut, pomul era impodobit cu lumanari, ghirlande si dulciuri. In zilele noastre, traditia a trecut mai mult spre moda, bradul fiind incarcat cu diferite tipuri de globuri, din ce in ce mai sofisticate, beteala multicolora si in locul lumanarilor, instalatii cat mai stralucitoare. Acum avem chiar designeri, care pot arata si invata cum sa impodobesti pomul de Craciun si care sunt tendintele in fiecare an. Impodobirea pomului de Craciun, este, insa, cel mai emotionant ritual al sarbatorilor de iarna. Un moment cu Lerui Ler, plin de caldura si fulgi albi la fereastra. Pe masa asteapta cozonacul, sarmalutele si piftia. Si in noaptea aceasta magica, se asteapta sosirea lui Mos Craciun, care lasa daruri pentru toti, chiar daca nu am fost foarte cuminti. In fiecare an, imi amintesc de copilaria mea si de impodobirea pomului de Craciun. Pe 24 Decembrie, in noaptea de ajun, tata intra in casa cu un brad falnic pe care il impodobeam in asteptarea mosului. Indiferent de varsta, in acesta noapte devenim iar copii.

Acum va las, in asteptarea unei alte seri de Craciun si a unor sarbatori magice, linistite petrecute impreuna cu familia in jurul pomului impodobit, cu cantece de colind si cesti de ciocolata calda.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa impodobesti pomul
#1

Cum sa impodobesti pomul

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Felicitari

Cei mai faimosi

Cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta

Aranjarea mesei festive de Revelion dă bătăi de cap și celor mai creative persoane. Pentru a afla cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta pentru a oferi aerul de eleganță și rafinament, trebuie să țină cont de anumite sugestii.

Cum sa-ti organizezi nunta: sfaturi pentru mireasa