Cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta

Cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta

Aranjarea mesei festive de Revelion dă bătăi de cap și celor mai creative persoane. Pentru a afla cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta pentru a oferi aerul de eleganță și rafinament, trebuie să țină cont de anumite sugestii.

Aerul de sofisticare necesar acestei ocazii este dat de vesela de calitate superioara care să fie în concordanță cu solemnitatea evenimentului, întreaga modalitate cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta depinzând de caz.

Cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta se va face în următorul mod, pentru a fi sub incidenţa regulilor de etichetă aplicabile ocaziei: piesa centrală va fi farfuria platou pe deasupra căreia va veni așezata farfuria adâncă de supă și cea destinată antreului, în această ordine.

Pe partea dreaptă a farfuriilor se va așeza în ordine de la stânga la dreapta: cuțitul, lingura de ceai și cea de supă.

Pe partea stângă se vor așeza de la dreapta la stânga: furculița pentru desert, cea pentru felul principal, urmată de cea pentru salata.

În funcție de meniul ales și de paleta de băuturi servită la masă, paharele vor fi așezate în partea dreaptă, deasupra tacâmurilor. De la stânga la deapta ordinea va fi: paharul de apă, cel de vin roșu și cel de vin alb sau spumant.

Vizavi de pahare, pe partea stângă se va așeza farfuria de pâine împreună cu cuțitul și un șervețel.

Pentru decor sunt acceptate culorile tematice: roșu, verde, purpuriu, auriu și argintiu.

Ca piese de decor se pot folosi lumânări și flori de sezon , însă acestea vor fi plasate în zone ”moarte” în care nu vor incomoda oaspeții sau platourile de servire.

Pentru ca masa să fie de un success răsunător trebuie să se considere un meniu adecvat ocaziei, astfel încât antreurile să fie pregătite ca: bruschete, brânzeturi si fructe de mare. Pentru felul principal se gătește pește fie pe pat de salata sau cartofi și roșii cherry. Desertul va consta din: eclere, tarte sau macarons, urmând ca la cumpăna dintre ani să se servească tortul.

Băuturile alese trebuie să fie complementare meniului. Independent de alegerea meniului vinul spumant va fi nelipsit la această ocazie fiind cel cu care ne vom întâmpina oaspetii. Ca vin se poate alege Prosecco, sau în functie de meniul servit se va oferi vin alb pentru pește, pui, brânzeturi sau fructe de mare și vin roșu pentru carne roșie, mezeluri, ciuperci și desert.

În cazul unui număr mare de invitați se recomandă folosirea cardurilor personalizate pentru a evita confuzia, astfel pe lângă cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta se va dovedi o cunoştinţă temeinică a codului bunelor maniere.

Pentru ca evenimentul să fie un succes trebuie respectate sugestiile despre cum aranjam o masa de Revelion: reguli de eticheta dar acestea îmbinate cu eleganța gazdei vor face cu siguranță o impresie deosebită oaspeților.

Veți avea nevoie de:
  • Cum aranjam o masa de Revelion
#1

Cum aranjam o masa de Revelion

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Felicitari

Cei mai faimosi

Cum sa-ti organizezi nunta: sfaturi pentru mireasa

Parca ieri v-ati cunoscut si inca se mai simt in stomac fluturii primei intalniri si emotia cererii in casatorie. Gandul la rochia perfecta, momentul DA si primul dans ne fac sa vibram si mai tare.

Cum sa impodobesti pomul de Craciun?