Cum sa faci jucarii pentru pomul de Craciun?

Cum sa faci jucarii pentru pomul de Craciun?

Cum sa faci jucarii de Craciun - un proces inovator, usor de realizat, ce necesita putina indemanare, creativitate, rabdare si care contribuie la dezvoltarea abilitatilor practice.

Cum sa faci jucarii de Craciun este o preocupare pentru oricine doreste un aranjament aparte al pomului de Craciun, prin care se urmareste obtinerea unor elemente originale, mestesugarite impreuna cu membri familiei.

Cum sa faci jucarii de Craciun urmarind 3 modele usor de realizat din ata, hartie si plastic.

Primul model este cel mai simplu. Materiale necesare: ata tare si groasa, un balon, aracet si sclipici colorat. Se umfla balonul formand un rotund potrivit globuletelor, se infasoara ata de jur imprejur formand un model de panza de paianjen, se aplica aracetul si peste se pudreaza sclipici. Cand ata este intarita se dezumfla balonul rezultand un globulet deosebit. Al doilea model are un grad de dificultate putin mai ridicat si necesita timp mai mult. Materiale de lucru: ziare, lipici, foarfeca, bat de frigarui sau andrea, acuarele si sclipici. O bucata de ziar se portioneaza in fasi de 10 cm, fiecare fasie se ruleaza cu ajutorul batului rezultand un tub care se lipeste la capat. Aceste tuburi se impletesc usor pe un pahar pana capata o forma rotunda, se scoate rotundul de pe pahar, se unesc fasiile ramase si se lipesc la capete, formand un romb. Se coloreaza, se pudreaza cu sclipici, se usuca si se pun agatatori. Al treilea model nu implica grad de dificultate ridicat, dar implica achizitionarea mai multor elemente: capsator cu forme, ata ornamentala, silicon, culori metalizate cu uscare rapida. Capsatoarele cu forme sunt usor de folosit pe carton si plastic. Formele obtinute din plastic sunt mult mai apreciate datorita luciului obtinut dupa vopsire si rezistentei in timp. Materiale necesare: ata ornamentala, capsator cu forme specifice sarbatorii, foarfeca, culori metalizate cu uscare rapida si silicon. Se taie sticla de plastic cu foarfeca si se pastreaza partea de mijloc care se capseaza. Formele obtinute, vopsite si gaurite se insira pe ata ornamentala si se fixeaza cu putin silicon din loc in loc. Rezultatul este o ghirlanda superba a carei lungime se stabileste in functie de preferinte. Cum sa faci jucarii pentru pomul de Craciun devine o activitate tot mai iubita si apreciata in randul adultilor si copiilor. Practicarea acesteia in pragul sarbatorilor de iarna este usoara, distractiva si produce emotii de mare insemnatate.

Modelele sugereaza cum sa faci jucarii de Craciun, insa imaginatia face ca modelul sa fie unic, incantator, iar pomul de Craciun sa fie pregatit cu mult drag si admirat de toti cunoscutii.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sa faci jucarii de Craciun
#1

Cum sa faci jucarii de Craciun

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Felicitari

Cei mai faimosi

Din păcate, în această secțiune, nu există articole