Cum sadim capsuni la casa de vacanta?

Cum sadim capsuni la casa de vacanta?

Indiscutabil , capsunile sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Avand certe proprietati afrodisiace , capsunile reprezinta un aliment al carui consum nu are contraindicatii , indiferent de cantitatea consumata.

Plantarea capsunilor nu este foarte grea , ele pot fi plantate direct in sol sau la ghivece. Despre cum sadim capsuni trebuie sa cunoastem cateva mici secrete , necesare obtinerii unor bogate recolte de fructe dulci si parfumate.

Perioada optima de plantare a capsunilor are trei subperioade : primavara in martie-aprilie , vara in iunie-iulie sau toamna in intervalul 15 septembrie - 15 octombrie. Plantarea capsunilor in alte perioade ale anului se poate face pe riscul fiecaruia , rezultatele la prindere fiind foarte scazute (sub 50%) . Primul sfat despre cum sadim capsuni presupune doua operatiuni obligatorii : fasonarea radacinilor si mocirlirea acestora. Fasonarea reprezinta curatarea plantei de frunze uscate astfel incat materialul saditor sa nu aiba decat cele mai tinere doua frunzulite. De asemenea se recomanda usoara scurtare a mustatilor radacinii , pentru accelerarea absorbtiei mineralelor din sol. Mocirlirea reprezinta imbaierea radacinii materialului saditor intr-un amestec de pamant , gunoi de grajd proaspat de bovine si apa in proportie de 1: 1: 3 , amestec ce trebuie sa aibe consistenta smantanii pentru o aderenta optima la mustatile radacinii. Odata ce am executat aceste doua operatiuni obligatorii , materialul saditor se introduce in gropile sapate cu minim 24 de ore inaintea plantarii. Pamantul din gropi va trebui tasat foarte bine peste radacinile materialului saditor astfel incat la usoara prindere a frunzelor , planta sa opuna rezistenta. Schema optima de sadire a capsunilor este plantarea materialului saditor in benzi de 2-4 randuri , cu 60 cm intre benzi , 40 cm intre randuri si 20-25 cm intre plante. Al doilea sfat despre cum sadim capsuni este plantarea acestora pe teren modelat in biloane , in partea de sus a biloanelor si mulcirea materialului saditor cu folie speciala de mulcire , paie sau talas de material lemnos. Ingrasarea prelabila a solului cu diverse ingrasaminte (se recomanda gunoiul de grajd fermentat , mai vechi de un an) combinata cu o irigare abundenta in perioada legarii fructelor sunt elementele esentiale pentru obtinerea unei recolte consistente de fructe . Ultimul sfat despre cum sadim capsuni il reprezinta pozitionarea corecta a materialului saditor in gropi astfel incat coletul plantei sa fie la nivelul solului in timp ce mugurele central trebuie sa fie obligatoriu deasupra solului.

Viitoarea recolta de fructe parfumate va depinde de grija si modul corect cum sadim capsuni , in special de dragostea cu care le vom planta. Recomandarea mea finala e sa cumparati material saditor numai din magazinele autorizate.

Veți avea nevoie de:
  • Cum sadim capsuni
#1

Cum sadim capsuni

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Secțiuni

Cei mai faimosi

Facem solarul cu mainile noastre: Cum sa montezi policarbonatul ?

Una dintre inventiile spectaculoase din domeniul maselor plastice este policarbonatul. Acest material inlocuieste cu succes sticla , avand multiple utilizari datorate unei rezistente superioare si greutati inferioare.

Pomicultorului incepator: Cum sadim pomi fructiferi