Cum se instaleaza o placa de sunet ? i driverele ei?

Cum se instaleaza o placa de sunet ? i driverele ei?

Domeniul hardware și software IT este tot mai accesibil tinerilor, pentru că aceștia îl studiază în cadrul școlii și pentru că dețin un sistem pc. Haideți să afăm cum se instaleaza o placa de sunet.

Placa de sunet, alături de placa video, sunt cele mai importante componente de ieșire ale calculatorului deoarece ele oferă interacțiunea și accesarea materialelor multimedia. Iată cum se instaleaza o placa de sunet !

3 Metode de a instala placa de sunet

Prima și cea mai de preferat metodă de a instala o placă de sunet este aceea să instalăm driver-ul ei de pe CD-ul propriu inclus în pachetul componentei la cumpărare. Dar dacă acesta lipsește, iată cum se instaleaza o placa de sunet simplu și rapid: Cea de-a doua metodă presupune descărcarea unui software ce va indentifica și descărca singur driver-ul plăcii. Pe piață există multe asemenea aplicații, dar majoritatea nu sunt gratuite, iar dacă le plătim nu ne garantează nimeni că acestea vor funcționa. Unul dintre aplicațiile gratuite și funcționale este Device Doctor. Tot ce trebuie să facem este să accesăm site-ul oficial al aplicației : devicedoctor. com și descărcarea gratuită a acesteia. O instăm și vom apăsa butonul Begin Scan, iar soft-ul va face toată treaba, după terminarea scanării vom avea de ales dintr-o listă driverele ce dorim să le descărcăm. Pentru placa de sunet trebuie să mergem la categoria multimedia port, apăsăm pe descărcare și vom fi redirecționați pe site-ul de downloadare a driver-ului compatibil. Dar dacă această aplicație, din diverse motive, nu ne găsește placa de sunet și nici driver-ul acesteia? Să aflăm cum se instaleaza o placa de sunet manual: Cea de-a treia metodă presupune cunoașterea modelului și a firmei producătoare a plăcii de sunet. Pe acestea le putem afla fie cu ajutorul software-urile AIDA64 sau Everest, ambele ne va scana sistemul și ne va oferi date despre fiecare componentă a calculatorului nostru (accesând task-ul summary) fie desfăcând calculatorul și citind seria de pe placa de sunet (dacă aceasta este PCI) sau de pe placa de bază (dacă aceasta este integrată) , iar pe baza informațiilor opținute, indiferent de metoda de procurare a lor, vom da un search pe google cu numele și modelul acesteia și task-ul driver download (specificând, eventual, și sistemul de operare - ex: Windows Vista) .

Așadar, am aflat cum se instaleaza o placa de sunet, pentru a asculta muzica preferată, mai rămâne doar să achiziționăm un sistem audio și să procurăm muzica preferată. Distracție plăcută !

Veți avea nevoie de:
  • Cum se instaleaza o placa de sunet
#1

Cum se instaleaza o placa de sunet

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa instalezi simplu si usor jocuri pe calculator?

În zilele noastre, telefonul a devenit un obiect indispensabil, mai ales în rândul persoanelor tinere ce sunt mereu în căutare de noi aplicații pentru acesta, favorite fiind jocurile. Află cum să instalezi jocuri pe telefon !

Cum sa utilizezi masina de cusut: instructiuni pentru incepatori