Cum se instaleaza o placa de re? ea pe calculator?

Cum se instaleaza o placa de re? ea pe calculator?

Este bine sa stim cum se instaleaza o placa de retea pentru ca astazi, in epoca informaticii, daca nu suntem conectati la internet avem un acut sentiment de izolare! Si nu intotdeauna avem service-ul la dispozitia noastra.

Ce este si cum se instaleaza o placa de retea? Placa de retea este acel mic ansamblu care este montat intr-un soclu de pe placa de baza a calculatorului nostru si care ne ofera, in spate, o mufa-mama in care se introduce cablul de retea.

Despre cum se monteaza o placa de retea nu sunt prea multe de spus. Se opreste calculatorul - daca este pornit - se desfac suruburile si se scoate peretele lateral al carcasei, se introduce cu grija placa de retea in soclu, se fixeaza cu un surub si se monteaza inapoi carcasa. Apoi se reporneste calculatorul. Partea "mecanica", de hardware, este gata. Urmeaza partea de software, putin mai dificila daca nu avem macar cunostinte generale despre calculatoare, pentru ca nu este suficient sa montam placa ci trebuie sa o si invatam ce sa faca, sa-i dam un conducator, un sofer, pe englezeste "driver". Aceasta parte poate fi simpla sau foarte simpla. Varianta "foarte simpla": la repornirea calculatorului windows-ul depisteaza ca a aparut o componenta in plus, o recunoaste (daca e in baza lui de date) si instaleaza driver-ul. Varianta simpla: windows-ul nu o recunoaste si atunci trebuie sa instalam noi driver-ul, de pe CD-ul primit la achizitionarea placii de baza. Daca pe CD se afla un fisier executabil (cu extensia . exe) , dam dublu-click pe el si instalarea se face singura. Daca pe CD nu este un fisier executabil atunci va trebui sa mergem in Control Panel/System/Sistem Property/Hardware/Device Manager, se selecteaza placa de retea si "update driver" si se urmeaza pasii care apar pe ecran. Apoi se reporneste calculatorul si se verifica din nou in Device Manager daca instalarea a decurs normal si driverul este instalat corect. In cazul in care ceva nu este bine, in dreptul placii de retea va apare un semn de exclamare pe fond galben. Pentru cei absolut atehnici, exista si o varianta "automata", care nu necesita interventia utilizatorului pentru descurcarea itelor software-ului. Este un mic program care se numeste 3DP Net si care efectueaza instalarea automata a driverelor placii de retea. Il gasiti aici: http: //www. programecalculator. ro/program-care-instaleaza-automat-si-offline-drivere-placii-de-retea/#more-19689

Acum ca stiti cum se monteaza o placa de retea, mai trebuie sa stiti ca, periodic, furnizorii de placi de retea, pentru a imbunatati functionarea placilor sau pentru compatibilitate, scot pe piata variante noi care necesita drivere noi.

Veți avea nevoie de:
  • Cum se instaleaza o placa de re? ea
#1

Cum se instaleaza o placa de re? ea

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum se instaleaza o camera web si soft-ul acesteia?

Daca vrei sa stii cum sa instalezi o camera web, citeste cu atentie mai departe. Nu este greu, chiar daca ai pierdut CD-ul cu drivere primit la cumpararea camerei si chiar daca n-ai mai facut niciodata asta!

Cum facem un detector de miscare pentru iluminatul in casa scarilor?