Cum se formateaza un hard disk extern: sfaturi simple

Cum se formateaza un hard disk extern: sfaturi simple

Hard Disk-urile sunt principalele dispozitive de stocare ale computerelor. Inainte de prima utilizare ele trebuiesc formatate, de aceea este foarte util sa stim cum se formateaza un Hard Disk.

Inainte de a vedea cum se formateaza un Hard Disk extern trebuie sa mentionam ca acest lucru se poate face in principal in doua moduri: ori cu instrumentele puse la dispozitie de Windows ori cu programe speciale.

Cum se formateaza un Hard Disk din Windows. Click dreapta pe Computer (de pe desktop) - Manage - Disk Management si se alege hard disk-ul in fereastra din dreapta. Click dreapta pe suprafata hasurata care simbolizeaza hard disk-ul in fereastra din dreapta-jos si se alega "Format". Sistemul de fisiere este cel implicit dar se poate alege si un altul: NTFS, exFAT, FAT, FAT32. Mai simplu: se deschide Windows Explorer (click dreapta pe butonul Start) , click pe Computer si in fereastra din dreapta se alege hard disk-ul si se face click dreapta pe el si Format. In fereastra care se deschite se poate alege capacitatea, sistemul de fisiere si modul de formatare: normal sau Quick format. Cum se formateaza un hard Disk cu programe specializate. Sunt multe programe cu care se pot formata hard disk-uri, de obicei formatarea fiind una din operatiile absolut necesare a fi facute dupa partitionarea hard disk-urilor; cele mai cunoscute sunt: - EASEUS Partition Manager: http: //www. partition-tool. com/ - are si varianta gratuita; - Acronis Disk Director (ADD) : http: //www. acronis. com/en-eu/personal/disk-manager/ - Paragon Partition Manager: http: //www. partition-manager. com/- SwissKnife: http: //www. compuapps. com/index. php? option=com_docman task=cat_view gid=62 Itemid=164 Foarte mult utilizat a fost Partition Magic dar acesta nu a mai evoluat, nu a mai fost actualizat asa incat nu mai functioneaza corect decat pana la Windows XP SP2! Programele de partitionat hard disk-uri sunt programe complexe ce pot indeplini si alte functii cum ar fi: stergerea partitiilor, unirea partitiilor, redistribuirea spatiului intre partitii etc. Formatarea hard disk-urilor este imperios necesar a se face in cazul in care apar sectoare stricate (bad-uri) si atunci se face o formatare mai dura, "low level" care, desi dureaza mult mai mult verifica si sterge si toate datele de pe hard disk.

In unele cazuri este recomandat sa se faca formatarea din afara windows-ului; se folosesc programe inscriptionate pe CD-uri (LiveCD) , se restarteaza calculatorul si la butare se lanseaza programul de partitionare/formatare.

Veți avea nevoie de:
  • cum se formateaza hard disk extern
#1

cum se formateaza hard disk extern

Comentarii ( 0 )
+ comentează
Nu sunt rezultate pentru afişare.

Adăugarea unui comentariu

Domenii de viata

Cei mai faimosi

Cum sa convertesti un document docx in doc: schimbam formatul documentului

Probabil fiecare dintre noi am intalnit situatia in care am primit prin email, un document cu extensia ". docx" pe care sa nu-l putem deschide. Si atunci apare intrebarea: “Cum sa convertesti un document docx in doc"?

Cum se instaleaza o camera web si soft-ul acesteia?